MALEDIVEN, €1.680 incl vluchten en duiken!


Accommodatie

Beleef jouw ultieme duikersdroom in de Malediven... met Seafari Explorer!

MY Seafari Explorer is een moderne liveaboard gebouwd volgens een hoge standaard en met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

De Europese cruise-director en zijn bemanning hebben zeer veel ervaring! Ze zijn al verschillende malen heel de Malediven afgereisd vanaf de noordelijke atollen naar het zeer diepe zuiden in Addu.
Ze zullen voor jou zorgen alsof je een vriend of familie bent.

Met zijn 41m lengte voor maximaal 24 duikers zal er aan ruimte geen gebrek zijn. De 12 ruime kajuiten beschikken allemaal over een eigen badkamer, airco, safe en minibar. Er zijn 4 kajuiten met een dubbel bed op het bovendek en 8 kajuiten met aparte bedden.

Maaltijden worden in openlucht op het achterdek geserveerd (indien het weer dit toelaat). Zoniet is er ruim voldoende plaats binnen om je maaltijd te nuttigen. De chef-kok bereidt zowel internationale als lokale gerechten en één keer per week wordt er een traditionele Maldivische avond georganiseerd.

Relaxen tussen de duiken kan je zowel in het salon (met airco), als buiten op het grote zonnedek in de ligbedden. Als je op zoek bent naar een beetje privacy, is een rustige hoek om te ontspannen nooit ver weg.

De Seafari Explorer wordt steeds vergezeld door een comfortabele Dhoni, de ideale manier om zorgeloos te gaan duiken. Alle duikuitrusting, compressoren en tanks blijven gedurende de trip op de Dhoni. Je kan de Seafari Explorer beschouwen als jouw luxe-hotel en de Dhoni als het duikcentrum. Beiden drijven ze op een eindeloze oceaan waar je fantastische duikplekken zal ontdekken rond verschillende atolls.

Er is een Nitrox membraam systeem en er zijn eveneens faciliteiten voor rebreather duikers. Duikers die nog geen Nitrox brevet hebben, kunnen aan boord een nitrox cursus volgen (Padi/CMAS).

Seafari Explorer is gewoon perfect voor duikers:

 • Ruimte en comfort
 • Smakelijk eten
 • Voorzien van vele (duik)faciliteiten
 • Ervaren duikgidsen
 • Mythische duikplaatsen

Duikinfo

Malediven... parel van de Indische Oceaan !

In de Malediven is de zee als een prinses met duizend tinten turkoois.

Deze zee beheerst hier alle leven, zowel boven als onder water. Het is zonder twijfel één van de meest aantrekkelijke duikbestemmingen ter wereld met het hele jaar door warm water en waarnemingen van grote pelagische soorten.

Sensationele duiken tijdens mooie duikroutes!

 • De Central Atolls, de meest klassieke route, maar daarom zeker niet de minder boeiende. Male - Ari - Vaavu - Male is populair en ideaal voor een eerste cruise en/of om (nogmaals) de beste duiken in de Malediven te (her)ontdekken. Zelfs voor de veeleisende duiker stelt deze route zelden teleur. Bewijs hiervan zijn de regelmatig terugkerende duikers, groepen of duikclubs die deze route kiezen omdat ze uiteindelijk een goede en gevarieerde mix brengt van wat er allemaal kan gezien worden in de Malediven. Je hebt kans op een complete extase na een indrukwekkende nachtduik, omringd door rondcirkelende Manta Rays. 
  Het hele jaar door kan hier uitstekend gedoken worden op gezonde riffen en thila's (rif vlak onder het wateroppervlak) met grote scholen vis. De stroming kan op bepaalde duikplaatsen sterk zijn maar dit verhoogt de kans op groot leven met inbegrip van grijze rifhaaien, tonijn, barracuda en andere pelagische soorten. 
  Noord Male Atol brengt het bekende Lankan Manta Point, waar je meteen kanst hebt op Mantas tijdens je check dive.
  Rond het Noord Ari-atol zijn de duikplekken talrijk. Scholen blauwgele snappers, sweetlips en vlindervissen zullen je vergezellen. Er zijn tevens een paar wrakken in het Ari atol. Het wrak van Fesdhu is één van de meest beroemde. Afgezien van het koraal is het een toplocatie voor macrofotografen met verschillende soorten garnalen, waaronder boksergarnalen en mantisgarnalen. MV Kudhima, beter bekend als Machafushi-wrak, is een ander spectaculair wrak begroeid met koraal.
  Het ultieme hoogtepunt van het Ari-atol is onmiskenbaar de nachtduik met Mantas. Het buitenrif van het zuidelijkste punt van Ari-atol is een plaats waar je kans maakt om te snorkelen met een walvishaai.
  Vaavu-atol is beroemd om zijn spectaculaire 'channel dives'. Wanneer de stroming in het atol stroomt, verzamelen grijze rifhaaien zich in grote aantallen aan de rand van het kanaal. Naast de grijze rifhaaien, adelaarsroggen, grote barracuda's, zijn er scholen met big eye jacks te vinden. De nachtduik rond de Alimatha-pier heeft het potentieel om tientallen verpleegsterhaaien en reuzenpijlstaartroggen te brengen.
  Ten zuiden van het Male Atol is er een kanaal dat beroemd is om Napoleons. Kan'dooma thila is dan weer gezegend met veel zachte koralen die vol zitten met verschillende vissoorten.

 • De Noord Route, laten je een andere kant van de Malediven zien. Male - Lhaviyani - Noonu - Baa brengen je ook naar uitstekende duikplaatsen rond thila's, pinakels en kanalen. Deze route hoeft niet onder te doen voor de meer klassieke routes. De Noord Route wordt aangeboden in een bepaalde periode van het jaar, tussen juli en eind oktober (soms tot half november). De ideale moment en plaats waarbij de zeestromingen en de zuidwestelijke moesson de noordelijke atollen binnendringen. Ze begunstigen de concentratie van plankton waardoor mantaroggen aangetrokken worden. De zee kan in deze periode wel ruw zijn en de kans op regen is hoger.
  Lankan Manta Point, Banana Reef en verder naar het Noorden...
  Helengeli thila, HP reef en Nassimo thila staan bekend om hun spectaculaire koraalleven, inclusief zacht koraal en de immense gorgonen, het aantal vissen en ander zeeleven op deze duikstekken zijn bij wijlen spectaculair te noemen. Giant-groupers, Sweetlips, scholen van snappers en zoveel meer.
  Kuredhoo Express en Kuredhoo-grotten zijn twee prachtige duikplekken op het atol van Lhaviyani, waar duikers 10 tot 15 groene schildpadden kunnen tegenkomen. De zachte koralen bij grotten van Kuredhoo maken het compleet tot een onvergetelijke duik. Shipyard behoort tot de beroemdste wrakken in de Malediven en bevindt zich ook op het atol Lhaviyani. Er zijn twee wrakken op deze duikstek en één ervan staat helemaal rechtop op het rif.
  Er zijn 2 duikplekken in Noonu-atol, namelijk kerstrots en Miyaru thila. Christmas Rock heeft een overvloed aan visleven en een zacht koraalleven, terwijl Miyaru Thila (letterlijk vertaald als Shark Pinnacle) de plaats is waar duikers grote rifhaaien in grote aantallen kunnen zien.
  Het hoogtepunt van deze route is in Baa-atol. In 2011 werd de hele baa-atol uitgeroepen tot biosfeerreservaat door UNESCO. De Hanifaru-baai in Baa-atol is wereldberoemd geraakt omdat er op bepaalde dagen grote aantallen mantas en walvishaaien samenkomen om zich te voeden. Op een goede dag kunnen meer dan 100 Mantas in de baai worden waargenomen. Duiken in de baai is niet meer toegelaten maar als de trekpleisters aanwezig zijn, kan je snorkelen. De duikplekken rond het Baa-atol zijn ook geweldig op het gebied van visleven en koraal of met de mogelijkheid op groot leven.

Opmerking:
Routes zijn steeds indicatief. Deze kunnen veranderen met de seizoenen. Te bezoeken atols en duikplaatsen zijn niet gegarandeerd. De Senior Instructor beslist in samenspraak met de duikers en de kapitein van de boot welke route gevaren wordt en op welke plaatsen gedoken wordt, afhankelijk van de stroming, golven en weersomstandigheden, om op een veilige manier de best mogelijke duiken te kunnen doen.


Data en prijzen

Prijsvoorbeeld (met vluchten inbegrepenvanuit Amsterdam, inclusief 23kg ruimbagage en 10kg handbagage)

*Onder voorbehoud van beschikbaarheid accommodatie, vluchten en vluchtprijs.

7 nachten NOORD ROUTE, 30/09/2018 > 07/10/2018 : 1.680 EUR per persoon (in een te delen kajuit)

7 nachten CENTRAL ATOLLS ROUTE, 07/10/2018 > 14/10/2018 : 1.680 EUR per persoon (in een te delen kajuit)

Contacteer ons voor meer info, andere data & routes of voor een offerte: info@wildwater.be

 

Inbegrepen:

 • Vluchten naar Male (zoals hierboven voorgesteld, onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele prijswijziging)
 • Transfers ter plaatse (Luchthaven - liveaboard)
 • 1 week accommodatie aan boord van de Seafari Explorer in gedeelde 2-persoonskajuit
 • 2-3 duiken dag (geen extra duiken mogelijk), afhankelijk van de weersomstandigheden. Dag van aankomst: geen duiken. Dag voor vertrek: 2 duiken.
 • 12 liter tanks (15 liter mogelijk mits met supplement), lood en loodgordel zijn tevens inbegrepen
 • Nitrox (12 liter tank) voor gecertificeerde duikers
 • Duikgidsen
 • Vol pension
 • Water, koffie en thee
 • 12% GST (als GST verandert, worden de tarieven aangepast)
Niet inbegrepen:
 • Reisverzekeringen (annulatie- en/of bijstandsverzekering)
 • Green taxes (6 USD per dag, ter plaatse aan boord te betalen)
 • Lokale (luchthaven- of andere)taksen, indien van toepassing
 • Alle overige dranken
 • Huur duikmateriaal
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Duikverzekering (verplicht)
 • Verzekeringen (annulatie- en/of bijstand)

Meer info

In Malediven zijn er vaak stromingsduiken, en beginnen de riffen ook vaak op diepte. Wij raden dan ook een minimum ervaring van CMAS 2* / PADI Advanced open water met minimaal 50 duiken aan. Omwille van de stroming raden we ook aan om een rifhaak mee te nemen in de bagage.
Jouw verblijf aan boord kan zonder enig probleem worden verlengd in een resort naar keuze. Wij bezochten en doken zelf met meerdere resorts, en geven je - indien gewenst - een aantal aanbevelingen.
 

Reisdocumenten:
Diplomatie.be
Minbuza.nl
Internationaal Reispas nodig, nog minimum 6 maanden geldig op datum terugreis.
Visum (tot 30 dagen) wordt bij aankomst,  op luchthaven afgegeven, mits:

 • vliegtuigticket voor vertrek of doorreis,
 • of voldoende financiële middelen (100 $ + 50 $ per dag )
 • of reservatie in hotel of tourist resort
 • of gesponsord (uitgenodigd) door lokale firma

voor meer informatie: http://www.immigration.gov.mv/l 

Verzekeringen:
Het is van belang dat u een degelijke reisverzekering hebt. Wij bevelen de reisverzekering van Europ Assistance en Sun Assistance aan. Indien interesse lichten wij u graag de verschillende mogelijkheden toe.

Het uur in de Malediven:
WorldTimeServer.com

Gezondheid op Reis:
Raadpleeg uw huisarts
http://www.itg.be

Elektriciteit en stekkers:
World Electric Guide

Het weer in de Malediven:
weerstatistieken
Het actuele weer


Data & Reservaties


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over MALEDIVEN, €1.680 incl vluchten en duiken!