-10% PASSPORT TO PARADISEAccommodatie

Passport to paradise :

Duiken op drie verschillende bestemmingen in Noord-Sulawesi (Bunaken - Bangka - Lembeh) kan niet eenvoudiger dan met een paspoort naar het paradijs. Stel je voor dat je alle hoogtepunten van het gebied ziet zonder gemiste duikdagen en de extra mogelijkheid om te duiken in gebieden die niemand anders bezoekt. Passport to Paradise is een fantastische duikervaring. Ben je klaar?

Je reist tussen drie resorts op ruime, speciaal ontworpen duikboten, alles waar je aan moet denken is een geweldige tijd om te ontspannen en duiken of snorkelen. Door een paspoort naar het paradijs te nemen, verken je alle hotspots van Noord-Sulawesi en zie je de ongelooflijke onderwaterdiversiteit van de gebieden, van de ongerepte muren van het Bunaken Marine Park tot de prachtig gekleurde riffen rond Bangka-eiland en 's werelds hoogste concentratie van zeldzame en ongewone critters in Lembeh Strait.

Je verblijft tijdens deze rondreis in drie verschillende resorts.

 • Murex Manado
  Murex Manado Resort is gelegen aan een zwart zandstrand nabij Manado, waar je kan genieten van prachtige zichten en spectaculaire zonsondergangen. Het resort ligt verscholen tussen de bomen, temidden van een prachtige natuur. Op het domein van het resort worden palmbomen, mango’s, avocado’s en guava’s geteeld, om er slechts enkele op te sommen. Daarnaast vind je er ook wilde orchideeën, hibiscus, en vele andere bloemsoorten.
 • Murex Bangka
  In de jungle achter het resort kan je tegen de schemering de Tarsieraapjes vinden. Dit intieme resort ligt op een maagdelijke wit zandstrand en is de ware versie van een Robinson Crusoë eiland voor duikers. Alleen... Crusoë moest het stellen zonder electriciteit, Bangka niet. Er wordt electriciteit voorzien door stille generatoren. Deze draaien niet de volledige dag door maar er wordt zeker rekening gehouden met de duiktijden, zodat lampen of batterijen van de camera opladen, nooit een probleem is!
  De sfeer in het resort is zeer relax. Ontstressen kan hier nooit een probleem zijn.
 • Lembeh Resort
  Hoewel dit resort pas werd geopend begin 2003, mag men stellen dat het nu reeds een begrip is geworden in de streek. Luxe en gezelligheid worden hier met smaak gecombineerd. De schitterende en idyllische ligging bied je een prachtig zicht over Lembeh Strait. De kamers liggen allemaal langs een mooi padje temidden van de tropische tuin. Bij het gezellige zoetwaterzwembad staan comfortabele lounge zetels in de schaduw van een parasol.
  De keuken van het Lembeh Resort is uitstekend! Bovendien worden regelmatig BBQ avonden georganiseerd, waarbij ook authentieke lokale gerechten worden geserveerd. Deze culinaire geneuchten verdienen zo nu en dan een lekker wijntje uit de temperatuur-gecontroleerde wijnbar.

Duikinfo

Bunaken

Bunaken National Park is een marinereservaat van 90.000ha en omvat enkele kleine eilanden. Het grootste eiland, Bunaken, ligt juist ten Noorden van Manado Bay, recht tegenover Murex Manado Resort. In het oosten van het park ligt het kleine eilandje Siladen en het oosten wordt begrensd door de oude slapende vulkaan Manado Tua. In het noorden ligt dan nog Mantehage, Nain Besar en Nain Kecil. Al deze eilandjes zijn omgeven door indrukwekkende, eindeloze en steile drop offs naar de diepte. De stranden van Bunaken zijn broedplaatsen voor schildpadden, waardoor je er soms grote populaties kan bewonderen. Met een beetje geluk komt Rambo je even begroeten: een schildpad van meer dan 250kg! Moeilijk te missen als hij in de buurt is, die Rambo...

Manado Bay

Manado Bay is de speeltuin vlak voor het Murex Manado Resort. Vanaf het zwarte zandstrand heb je directe toegang tot het huisrif. In het noordelijke gedeelte van de baai vind je mooie hardkoralen en een wrakje van +/-30m lengte. In het zuiden van de baai is er dan nog een zeer interessante critter duikplaats: Bethlehem. Op het huisrif is soms zeer sterke stroming. Vooraleer te duiken op het huisrif, check altijd even met de duikgidsen of het veilig is.

Bangka Island 

Ten noorden van Sulawesi, tussen de duikgebieden Bunaken Island en Lembeh Strait ligt het eiland Bangka.
Enkele nachten op dit paradijselijke eiland is echt een heerlijke ervaring en ideaal te combineren met Manado en Lembeh Strait. De duiken zijn bootduiken en worden begeleid door professionele Indonesische duikgidsen. Rondom Bangka eiland liggen prachtige duikstekken met vele frogfish en ghost pipefish, maar ook rifhaaien, bultkoppapegaai-vissen en eagle rays worden regelmatig gesignaleerd. Duiken op het huisrif is weersafhankelijk.

Lembeh Strait 

Lembeh Strait is dé onderwaterhoofdstad van macro en critter diving.
De exotische setting en prima service zorgen voor een onvergetelijk verblijf. Lembeh Strait is dé plaats bij uitstek voor duikers die genieten van het macro-leven. Op de zwarte zandbodem vindt je de meest zeldzame soorten terug: zeepaardjes, frogfish, octopus, ghost pipefish, leaf fish, harlekijn garnaal, ... Nu nog steeds ontdekken wetenschappers hier regelmatig nieuwe soorten.
Hoe hevig het weer op vlakbij gelegen plaatsen ook mag zijn, je vindt hier altijd wel een behoorlijk aantal duikplaatsen waar er rustig kan gedoken worden.Aangezien het water hier toch wat kouder is dan bijvoorbeeld in Bunaken, raden we aan om hier een 3 à 5mm-wetsuit te voorzien, afhankelijk van de periode en de persoonlijke voorkeur.


Data en prijzen

PROMO 2018 

-10%

Geldig voor nieuwe boekingen en afreizen tot 15 december 2018.

Dit pakket is volledig aanpasbaar. We geven twee voorbeelden.

9 nachten Passport to Paradise, 1.615 EUR NU VOOR 1.450 EUR
3 nachten Murex Manado
3 nachten Murex Bangka
3 nachten Lembeh Resort
16 bootduiken (lucht) met gids

12 nachten Passport to Paradise, 2.130 EUR NU VOOR 1.915 EUR
4 nachten Murex Manado
4 nachten Murex Bangka
4 nachten Lembeh Resort
22 bootduiken (lucht) met gids

Inbegrepen:

 • Aantal weergegeven nachten, in een te delen kamer (Deluxe Cottage te Manado, Deluxe Ocean View te Bangka, Garden View Room te Lembeh)
 • Ontbijt, lunch en dinner
 • Snack (ochtend en namiddag)
 • Water, koffie en thee
 • Welcome drink en fruitschaal
 • Luchthaven transport naar het hotel (bij aankomst)
 • Round-trip transfers over land
 • Boot transfers tussen de resorts (2 duiken tijdens de transfer)
 • Ongelimiteerd huisrifduiken met lucht en zonder gids

Niet inbegrepen:

 • Vluchten. Wij kunnen voor jou de meest geschikte vluchten boeken.
 • Kamer upgrades
 • Nitrox
 • Reisverzekeringen (annulatie- en/of bijstandsverzekering)
 • Lokale (luchthaven)taksen
 • Duiktaksen
 • Duikverzekering verplicht
 • Andere maaltijden en dranken
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Huur duikmateriaal (flessen en lood inbegrepen, overige huurmateriaal niet)


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over -10% PASSPORT TO PARADISE