Workshop fotografie Anilao & Malapascua, met Els en Bruno


Accommodatie

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren de professionele onderwaterfotografen Bruno van Saen en Els Van Den Borre een workshop fotografie in de Filippijnen. Deze groepsreis bestaat uit twee luiken maar op aanvraag kan er gekozen worden om maar een deel te volgen.

Het eerste luik is volledig gericht op macrofotografie en gaat door in het hotel Crystal Blue Resort in Macroparadijs Anilao. Gedurende dit verblijf van 10 dagen worden in totaal 29 duiken gedaan, terwijl Bruno en Els je de kneepjes van het vak leren.

Diegenen die enkel het eerste luik zouden meevolgen, worden op 14 maart 2019 rechtstreeks naar de luchthaven van Manilla gebracht voor de aansluitende terugvlucht naar Brussel (aankomst te Brussel op 15 maart 2019).

Het tweede luik vindt plaats in Malapascua, meer bepaald in het Kokay's Maldito Resort. De binnenlandse vlucht van Manila naar Cebu is inbegrepen en staat gepland op 14 maart 2019.
Hoogtepunten zijn de Monad Shoals duikplaatsen met plaatselijke voshaaien en manta's, een zeer interessant wrak en Gato Island met zijn zeeslangen en een mooie, adembenemende tunnel met vele witpunt rifhaaien.
De duikregio rond Malapascua Island biedt ongeveer 27 duikplaatsen met een fantastische diversiteit aan koralen en dierlijk leven, waar ook groothoekfotografie aan bod komt.

Je maakt er tijdens het verblijf van 8 nachten in totaal 13 duiken, opnieuw onder het toeziend oog van Els en Bruno, die je dagelijks bijsturen om dat perfecte shot te helpen maken.

Of je nu enkel de eerste week meevolgt, of het hele traject, tijdens deze workshop zul je ongetwijfeld veel opsteken van deze twee ervaren professionals die er alles aan zullen doen om je fotografie skills tot een hoger niveau te tillen.


Duikinfo

Crystal Blue Resort (Anilao), nodigt je uit om de warme Filippijnse gastvrijheid te ervaren in de verbluffend mooie baai van Anilao. Crystal Blue Resort biedt zuivere kwaliteit zonder al te formeel te zijn, in een tropische omgeving, met duikmogelijkheden van absolute wereldklasse. Anilao wordt gezien als een Macro-mekka en huisvest al de critters die macrofotografen het liefst van al voor hun lens krijgen.

Crystal Blue Resort ligt zeer goed gelegen vlak voor Arthur's Rock Marine Sanctuary, een beschermd natuurgebied waar duikers zich kunnen vergapen aan de extravagante critters in de zee voor Anilao.

Hier vind je rhinopia, blue ring octopus, ontelbare frogfish en uiteraard een enorme verscheidenheid aan naaktslakken. Daarnaast zijn er ook nog een aantal spectaculaire koraalriffen. Duikplaatsen als Kirby's Rock en Beatrice moeten voor weinig plaatsen onderdoen op vlak van onderwaterleven en vis. Twin rocks is ook nog eens overladen met jacks, schildpadden, snappers, sweet lips, en nog veel meer.

Er werd speciale aandacht besteed aan fotografen. Er is namelijk een splinternieuwe 93m² grote cameraruimte geïnstalleerd.

 

Kokay's Maldito Dive Resort (Malapascua), geopend in 2014, ligt rechtstreeks aan het witte zandstrand in het zuidwesten van Malapascua. Het resort wordt gerund onder Zwitsers management. Het heeft een strandrestaurant, een lounge zone en een openluchtcinema op het strand. Ontbijt wordt geserveerd in buffetvorm in het restaurant. De uitstekende, lokale en internationale menu's voor het middag- en avondmaal worden ook in het restaurant geserveerd. Verse pizza's worden in de eigen houtskooloven gemaakt en smaken verrukkelijk. Restaurant en bar zijn 24 uur per dag geopend.

Vlak achter Kokay's Maldito Resort ligt het duikcentrum van Dive Society Malapascua.

De duikregio rond Malapascua Island biedt ongeveer 27 duikplaatsen met een fantastische diversiteit aan koralen en dierlijk leven. De wateren met een diepte van 5 tot 40m bieden een prachtige onderwaterwereld die uniek is in de wereld.
Malapascua Island is voornamelijk bekend voor zijn voshaaien, die elke dag kunnen bewonderd worden bij Monad Shoal. Manta's worden ook zeer vaak waargenomen bij Manta Point. Dit is een unieke ervaring voor onderwaterfotografen of duikers met een interesse in marine biologie. Ook hengelaarsvissen, spookfluitvissen, naaktslakken, blauwring octopussen, pygmee zeepaardjes, zeeslangen, murenen, koraaltuinen en witpunthaaien inspireren duikers van over de hele wereld.


Data en prijzen

Vertrek vanuit Brussel op 03/03/2019
Terug op: 23/03/2019

Prijs: 3.450€ (COMBO Anilao & Malapascua, inclusief vluchten onder voorbehoud van beschikbaarheid vluchtprijs).

Inbegrepen:

 • Vluchten (onder voorbehoud van beschikbaarheid vluchtprijs)
 • Crystal Blue Resort op basis van vol pension
 • Kokay's Maldito Resort op basis (amerikaans) ontbijt
 • Transfers ter plaatse en binnenlandse vlucht Manilla - Cebu (onder voorbehoud van beschikbaarheid vluchtprijs)
 • Nitrox is inbegrepen voor gecertificeerde duikers in het Crystal Blue Resort

Niet Inbegrepen:

 • Visum
 • Reisverzekeringen (annulatie- en/of bijstandsverzekering)
 • Single toeslag(en)
 • Duikverzekering (verplicht)
 • Lokale (luchthaven)taksen
 • Marine parc fees / duiktaksen
  Tijdens het verblijf in Kokay's: richtprijs, onder voorbehoud van prijswijzigingen: 150 Philippine Peso per duikdag
 • Overige maaltijden en dranken
 • Huur duikmateriaal (flessen en lood inbegrepen, overige huurmateriaal niet)
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Supplement nacht- of mandarijnvisduik (Anilao)
 • Supplementen speciale bootduiken (Malapascua) : Calanggaman, Dona Marilyn Wreck, Gato, Kimud, Monad of rond het eiland

Schema

Type Onderdeel Duur
Vlucht
VLUCHT NAAR MANILLA

Je dient je 3 uur voor vertrek aan te melden aan de check-in balie van ... Airlines te Zaventem / Amsterdam / Düsseldorf / Parijs.

Met ... Airlines mag er ..kg ruimbagage + ..kg handbagage per persoon meegenomen worden.

..kg extra duikbagage kan bijgeboekt worden mits supplement van €... .

2 dagen
Transfer
LUCHTHAVEN - ANILAO

Bij aankomst op de luchthaven van Manilla dien je eerst de douaneformaliteiten te vervullen en de bagage af te halen. Bij het verlaten van de luchthaven word je opgewacht door onze lokale vertegenwoordiger. Hij zal jullie begeleiden naar Anilao.

0 dag
Accommodatie
FOTOWORKSHOP

Indien je de workshop volledig volgt, start je in Anilao (Crystal Blue Resort) en eindig je in Malapascua (Kokay's Maldito Resort).

0 dag
Accommodatie
CRYSTAL BLUE RESORT

Je verblijft 10 nachten in het Crystal Blue Resort.

11 dagen
Transfer
ANILAO - LUCHTHAVEN

Indien je deelneemt aan het 2e luik van deze workshop zal je een transfer hebben van het Crystal Blue Resort naar de luchthaven van Manila voor de binnenlandse vluchten naar Cebu. 

0 dag
Vlucht
MANILA - CEBU

Twee uur voor vertrek dien je je aan te melden aan de check-in balie van Philippine Airlines te Manila.

Met Philippine Airlines mag er 20kg ruimbagage + 7kg handbagage per persoon meegenomen worden. 

0 dag
Transfer
LUCHTHAVEN - MALAPASCUA

Bij aankomst op de luchthaven van Cebu dien je eerst de bagage af te halen. Bij het verlaten van de luchthaven word je opgewacht door onze lokale vertegenwoordiger. Hij zal jullie begeleiden naar Kokay's Maldito Resort te Malapascua.

0 dag
Accommodatie
KOKAY'S MALDITO DIVE RESORT

Je verblijft 8 nachten in het Kokay's Maldito Dive Resort te Malapascua.

9 dagen
Transfer
MALAPASCUA - LUCHTHAVEN

Op de dag van vertrek word je naar de luchthaven van Cebu gebracht, waar je incheckt voor je aansluitende retourvlucht.

0 dag
Vlucht
TERUGVLUCHT

Aankomst in Zaventem / Amsterdam / Parijs / Düsseldorf, na wat hopelijk een zeer aangename duikvakantie was!

2 dagen


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Workshop fotografie Anilao & Malapascua, met Els en Bruno