Orka's Noorwegen


Accommodatie

Elk jaar van eind oktober tot begin februari, aan de poorten van de poolcirkel, trekken honderden haringen uit het district Troms naar het noordelijke graafschap Nordland rond Andoya om te broeden en te overwinteren.
Haringscholen die dichtbij de kust komen jagen, trekken veel roofdieren aan. Vissers, zeevogels, bultruggen en natuurlijk orka's in grote aantallen, komen hier feesten. De laatste 2 jaar, ten noorden van Tromso, in de buurt van Skjervøy, is de actie met orka's en walvissen het grootste van oktober tot december. Het is een afgelegen regio bewoond door een kleine vissersgemeenschap ...
We nemen je mee op deze "New Formula" -expeditie.

Om onze kansen op uitzonderlijke ontmoetingen te optimaliseren, hebben we een cruiseschip geprivatiseerd, de veiligste en beste manier om te navigeren in en tussen de migratie. Het seizoen begint eind oktober en de boot kan zijn route aanpassen aan de activiteit en de exacte locatie van de haring.
We kozen de periode, van 10 tot 17 november 2018, op basis van de activiteitenverslagen van 2017 en om de uren met daglicht te optimaliseren die van november tot januari afnemen.
Deze cruise is de belofte van onderdompeling in de natuur tussen Noorse fjorden, met sneeuw bedekte bergen, dramatische luchten verlicht door het schouwspel van het noorderlicht en fenomenale scènes van de orka's en bultruggen die jagen op haringscholen.


Duikinfo

Van zaterdag 10 november tot zaterdag 17 november 2018
8 dagen / 6 nachten / 6 dagen liveaboard + 1 hotelovernachting voor vertrek te Tromso.

DAG 1: Vluchten naar Oslo en Tromso. Je gaat aan boord aan boord van het cruiseschip.
Diner gevolgd door een nacht varen naar de beste plek voor actie met de Orka's.

DAGEN 2 tot 6: 5 volledige dagen op zoek naar orka's en bultruggen. Sublieme landschappen van fjorden en bergen, adelaars, zeehonden, poolavonden onder een prachtige sterrenhemel en noorderlicht vanuit de hot tub op het dek van de boot ...

DAG 7: Terug naar Tromso maat nog altijd op zoek naar Orka's tijdens de vaartijd.
Overnachting in hotel 4*, in een te delen tweepersoonskamer, inclusief ontbijt

DAG 8: Terugvlucht.

6 nachten op zee in het teken van ontmoetingen met de Orka's

Tijdens een typische dag aan boord genieten we van 4 tot 5 uur daglicht in dit seizoen. Na het ontbijt vertrekken de ervaren schippers met de bijboten op zoek naar "killer-whales" en houden je op de hoogte van de actie, zodat je hen kunt vervoegen en je kan onderdompelen in hun wereld.
Je bent van harte welkom om deze zoekopdracht te bekijken vanaf het observatiedek van de boot, of je kan warm blijven op het plein en het fjordlandschappen observeren ...
Zodra de actie plaatsvindt, voeg je je bij de bijboten om in het water te zwemmen (in vinnen, masker, snorkels).

De lunch wordt rond 14.00 uur geserveerd zodra het donker is. Dan kunt u genieten van de warmte van de hot tub op het dek van de boot. Na het avondeten zal je uw ogen moeten ophouden om het noorderlicht waar te nemen.

Het 26-meter lange schip, werd in 1955 gebouwd voor het gebruik van personenvervoer op de Lofoten. Het is nu uitgerust met al het nodige comfort voor koude zee-expedities.
Tot de faciliteiten behoren : centrale verwarming, een wasmachine, een lounge / tv met banken om te ontspannen, wifi, een eetkamer met ramen die uitkijken op de fjorden, een stookruimte om kleding en de uitrusting te drogen en om 's ochtends op te warmen.
Er is een enorm observatieplatform op het bovendek , een (buiten) bubbelbad, 6 hutten op lager dek (geschikt voor maximaal 16 personen) waarvan 4 Twin hutten en 2 Quad hutten. Deze cruise is bewust beperkt tot 11 klanten en 2 begeleiders (Franstalig) voor de beste ontmoetingen in het water.
Aan boord zijn er 3 toiletten en 2 doucheruimtes (te delen met de andere gasten).

Tromso

Als cultureel centrum en de enige moderne stad in de regio, weet Tromso reizigers van over de hele wereld te charmeren, met zijn nachtleven en zijn restaurants waar je de lokale keuken kunt ontdekken.

 
Greg Lecoeur : deelt zijn fotografie tips met jou tijdens deze trip.
 
Greg Lecoeur is een wereldberoemde, Franse, natuurfotograaf die zijn leven wijdt aan de mariene wereld. Hij heeft er zijn manier van leven van gemaakt. Zijn passie voor de natuur drijft hem om de planeet te verkennen. Bezorgd over de toekomst van onze mariene ecosystemen en biodiversiteit, gebruikt hij zijn kenmerkende stijl. Hij drukt de emotie van het moment uit over de kracht en kwetsbaarheid van de oceaan en deelt dit met andere mensen. Zijn fotografische kunst en zijn toewijding aan de natuur zijn over de hele wereld erkend. In 2016 won hij met zijn onderwaterfoto's prijzen en won hij tal van titels tijdens de prestigieuze natuurfotografie-evenementen over de hele wereld. Zijn spectaculaire foto van de Sardine Run wordt geëerd door prestigieuze organisaties zoals National Geographic die hem natuurfotograaf van het jaar noemde.
 

Data en prijzen

Van zaterdag 10 november tot zaterdag 17 november 2018 (Parijs / Parijs)
8 dagen / 6 nachten / 6 dagen liveaboard + 1 hotelovernachting voor vertrek te Tromso.

Richtprijs per persoon in een te delen kajuit : 6.395 EUR (prijs op basis van 11 personen aan boord + 2 begeleiders)

Inbegrepen:

 • Vluchten (richtprijs inbegrepen in de opgegeven prijs) met Air France / Scandinavian Airlines, in eco klasse (luchthaventaksen 172 eur op 23/02/2018)
 • Voorbeeld vluchturen (vluchturen kunnen steeds wijzigen):
  AF1774 10 November 2018 PARIJS CDG/OSLO 09u20/11u40
  SK 4418 10 November 2018 OSLO/TROMSO 14u20/16u10
  SK4401 17 November 2018 TROMSO/OSLO 07u25/09u25
  AF1775 17 November 2018 OSLO/PARIJS CDG 12u30/14u55
 • 1 stuk bagage van 23kg (mits supplement kan een 2e bagagestuk gereserveerd worden)
 • Transfers : luchthaven Tromso/boot/hotel/luchthaven Tromso
 • Van 10 tot 16 november aan boord met een ervaren team betreffende Orka's in Noorwegen
 • Vol pension, water, thee en koffie aan boord
 • 1 overnachting met ontbijt in een hotel te Tromso (16/17 november 2018),in een te delen tweepersoonskamer
 • Repatriëring bijstandsverzekering

Niet inbegrepen:

 • Maaltijden te Tromso
 • Andere dranken en andere maaltijden
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Huur van een droogpak (ongeveer 240 EUR)
 • Annulatieverzekering

 Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Orka's Noorwegen