ISLAND HOPPING GRIEKENLAND


Accommodatie

Wild Water heeft samen met enkele van zijn buitenlandse partners gedurende enkele weken een gezellig en comfortabel zeiljacht gehuurd, waarmee we gaan "Island hoppen" in de Egeische Zee. We maken 2 duiken per dag en combineren dit met "la dolce vita!", maar dan wel in Griekenland... Zeilen, verkennen van kleine pittoreske dorpjes, genieten op een verlaten strandje, een stevige wandeling naar een prachtig uitzichtpunt of orthodoxe kerk, en niet te vergeten: exploreren van de geweldige Mediterane gastronomie. Elke avond meren we aan in de buurt van een dorpje waar we dineren in een lokale taverna. We dompelen ons onder in de couleur locale en genieten met volle teugen!

Zeiljacht Di Lara heeft een lengte van 25 meter en biedt plaats aan 10 gasten. De 5 ruime kajuiten beschikken allemaal over een eigen badkamer met warm water, airco en zijn voorzien van linnen en handdoeken. 2 kajuiten zijn twin met 2 aparte bedden, 2 kajuiten hebben een dubbel bed en de master bedroom in de boeg heeft eveneens een dubbel bed. Ontbijt, lunch en snacks worden geserveerd op het achterdek. Vooraan het schip is een ruim zonnedek.

Alle duiken worden uitgevoerd vanaf de boot. Er is een zodiac voor de veiligheid, maar aangezien er weinig of geen stroming is, vertrekt en eindigt elke duik aan de boot. Duikflessen staan ook onmiddellijk aan het platform achteraan de boot.

Er is een Bauer compressor die voor de luchtvullingen zorgt. Nitrox is niet beschikbaar tijdens deze trip.


Duikinfo

Het standaard reisprogramma ziet er als volgt uit (route en planning kunnen wijzigen in functie van weersomstandigheden, of onvoorziene omstandigheden, en dit zonder voorafgaande verwittiging)

Dag 1: Aankomst op Samos. Check in op de "Di Lara". Diner in een taverna en overnachting aan boord.
Optioneel kan er nog een bezoek gebracht worden aan de Eupalinos tunnel, een UNESCO World Heritage Site. De tunnel werd gebouwd in de 6de eeuw voor Christus. Hij diende als aquaduct en wordt beschouwd als een architecturaal kunstwerk.

Dag 2: Na het ontbijt start de trip. De check-dive wordt gedaan rond Samos. Daarna vervolgen we de vaart naar Fourni Island, waar we de tweede duik van de dag plannen. Daarna is er gelegenheid om te zwemmen en genieten aan één van de prachtige standen of een lekkere koffie met typisch Grieks gebak in Chora, het voornaamste dorp van Fourni Island. We varen naar Ikaria Island, waar we de derde duik van de dag maken. We overnachten in Agio Kiriko waar we dineren in een lokale taverna.

Dag 3: Na het ontbijt hebben we nog even tijd om wat door het pittoreske dorpje Agio Kiriko te kuieren, waarna we langs de kust tot het dorpje Magganitis varen. De eerste duik van de dag maken we op het vliegtuigwrak van een Martin Baltimore. Het wrak werd pas vorig jaar ontdekt. Het vliegtuig crashte enkele dagen na het einde van de WOII, tijdens een trainingssessie. Het is het enige wrak ter wereld van dit type vliegtuig, en ligt op een diepte van +/- 20m. We varen verder richting Patmos waar we de volgende duik maken. Overnachting nabij Patmos en diner in een lokale taverna.

Dag 4: Na het ontbijt bestaat de mogelijkheid om een optionele sightseeing tour van Patmos te maken. Het klooster van St-John is één van de belangrijkste in de Orthodoxe wereld. De "cave of Apocalyps" is ook UNESCO Heritage Site en Chora (Patmos dorp) is een zeer pittoresk en charmant plaatsje.
Na de lunch maken we onze eerste duik van de dag rond Patmos. Nadien zetten we koers naar Leros waar we de tweede duik maken op één van de talrijke wrakken uit WOII. Overnachting nabij Leros en je raadt het al: diner in een lokale taverna.

Dag 5: Zij die opteren om deze voormiddag deel te nemen aan de optionele sightseeing op Leros, nemen best een stevig ontbijt... We wandelen immers door het typische Mediterane platteland waar we veel overblijfselen uit WOII vinden. We bezoeken ook een klein maar interessant museum. Ronde de middag maken we nog een wrakduik rond Leros, en varen daarna verder richting Lipsi, waar we onze tweede duik van de dag maken. Overnachting rond Lipsi en ons dagelijks diner in een lokale taverna kunnen we intussen niet meer missen!

Dag 6: We genieten van een rustige ochtend en verkennen het gezellige dorpje Lipsi. Na de eerste duik ankeren we aan één van de prachtige verlaten strandjes van Lipsi, vermoedelijk de mooiste van Griekenland. Di Lara vervolgt zijn weg naar Agathonissi, een piepklein eilandje met slechts 200 inwoners. We maken er onze tweede duik van de dag. Overnachting aan de kust van Agathonissi en we zijn benieuwd welke lokale lekkernij er vandaag wordt geserveerd in de taverna.

Dag 7: Vrije tijd in het dorp, tijd voor een zwempartijtje, of een beetje "dolce far niente" op zijn Grieks... We maken onze laatste duik op Griekse bodem en zetten het kompas richting Samos. Daar aangekomen, en indien de tijd het ons toestaat, bezoeken we in het dorp Vathi het wijnmuseum. We proeven er de verschillende wereldberoemde wijnen uit Samos. Mocht het een referentie zijn: het is de wijn die de Paus drinkt tijdens zijn misvieringen.
Een gezellig "farewell diner" wordt ons geserveerd in het charmante Kerveli Village Hotel. We genieten van een laatste nachtje aan boord!

Dag 8: Transfer naar de luchthaven van Samos voor de retourvlucht.


Data en prijzen

Data:

 • 11 tot 18/09/18
 • 18 tot 25/09/18
 • 02 tot 09/10/18
 • 09 tot 16/10/18

Prijs: vanaf 1.490 € per persoon
Supplement optioneel excursie pakket: +150 €

Inbegrepen:

 • rechtstreekse vluchten vanuit Dusseldorf naar Samos
 • 7 nachten aan boord van zeiljacht Di Lara
 • vol pension, inclusief water, koffie en thee. Ontbijt en luch aan boord, diner telkens aan land
 • 12 duiken met lucht

Niet inbegrepen:

 • Reisverzekeringen
 • Fooien
 • Lokale taksen
 • Overige dranken en persoonlijke uitgaven

Dit aanbod is onder voorbehoud van beschikbaarheid. Prijs is gebaseerd op rechtstreekse vluchten met Germania Airlines in de goedkoopste boekingsklasse. Prijzen kunnen variëren naargelang prijs en beschikbaarheid van de vluchten. Aarzel niet om ons te contacteren voor een actuele prijsofferte!Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over ISLAND HOPPING GRIEKENLAND