WORKSHOP FOTOGRAFIE FORGOTTEN ISLANDS - MALUKU MET RINIE LUYKXAccommodatie

MSY Ilike biedt plaats aan 14 gasten in 7 hutten die volledig zijn voorzien van airconditioning en een eigen badkamer met een douche met warm water, een toilet en een wastafel. Indonesische en internationale maaltijden worden geserveerd in het ruime salon met open keuken, of in de buitenruimte aan de achterkant van de boot, goed beschermd tegen wind tijdens het zeilen. Als duiker kan je er voor kiezen om te duiken met lucht of Nitrox (beschikbaar mits supplement). Tussen de duiken door word je uitgenodigd om wat zon op ons zonnedek te vangen, waar je ook zult genieten van spectaculaire zonsondergangen, een koel drankje nippend!


Vooraan de boot bevindt zich het praktisch ingerichte duikdek, één van de ruimste onder Indonesische duikcruises. Je materiaal wordt door de crew aan boord van de dingy's gebracht, die je op 5 à 10 minuutjes naar de duikplaats brengen. Tussen de duiken door kan je aangenaam relaxen op het zonnedek!

 

Onder leiding van 3 ervaren duikgidsen kan je de top-duikplaatsen van Indonesië ontdekken. Als gast aan boord van Ilike kan je genieten van een unieke duikcruise en het rijke onderwaterleven van Indonesië.

 

Technische fiche:

 • Length: 30 metres
 • Width: 8.4 metres
 • Depth: 3.75 metres
 • Cabins: 7 cabins, each cabin has airco and its own marble bathroom and toilet.
  2 budget cabins with 2 bunk beds each, next to engine room, bathroom in budget cabins is smaller than other cabin types.
  4 standard cabins for 2-3 persons: double bed below + single bunk bed on top.
  1 suite for 2 persons: double bed.
 • Motors: 2 x 320 PS/6 cylinders / 11051 ccm
 • Speed: 7 - 10 knots
 • Electrical: 2 diesel generators (24 kva ultrasilent, 45 kva silent) 1 wind generator 24 V 600 W, 6 inverters with 12 kW for 12000 Ah 24V
 • Water: desalting plant 10 000 litre per day
 • Thrusters: Bow: 35KW hydrolic, Stern: 35KW hydrolic
 • Tanks: 8000 litres diesel, 6500 litres water

Duikinfo

Rinie Luykx is een fotograaf die graag tot in de perfectie gaat met fotograferen. Hij duikt bijna wekelijk onder in de Nederlandse wateren en komt met de meest bijzondere foto’s boven. Hij publiceert zijn werk in diverse bladen in binnen- en buitenland en is vaste test-fotograaf reviewer voor Marine Expedition Services. Rinie staat ook bekend om het feit dat hij zijn passie voor onderwaterfotografie altijd met andere onderwaterfotografen wil delen. En dit op een simpele manier weet over te brengen.

De workshop staat open voor alle niveaus. Alle onderwaterfotografen zijn welkom van compact camera tot de meer professionele camera’s. Waarbij het de bedoeling is om op een ongedwongen manier u foto’s naar een hoger niveau te tillen. Met tips en tricks van Rinie gaat dit zeker lukken. Doordat we werken met een kleine groep is er veel ruimte voor persoonlijke begeleiding waarbij we het fun gehalte ook niet ontbreekt.


Je zult verbluft zijn over de macro en breedhoek foto’s die je gaat maken op deze schitterende trip : Forgotten Islands naar Maluku !

 
Onze reis begint in Saumlaki op de Tanimbar-eilanden. Het eiland Tanimbar heeft ongeveer 700.000 inwoners. Dit zijn meestal boeren die exporteren van kokosnoten. Er is een klein vliegveldje dat het gebouw in juli 2014 heeft opgeleverd. Op het moment van schrijven was er nog steeds gewerkt aan de weg zelf. Er is een dorp waar de traditionele boten van ebbenhout gemaakt worden.

Op Pulau Dawera kunnen we een klein maar zeer zelfvoorzienend dorp bezoeken. Ze hebben zonnepanelen en een generator. Er is een school en een artsenkantoor en het staat vol met overdreven vriendelijke mensen om je te verwelkomen en je rond te leiden in het dorp waar de straten zelfs namen hebben. Ze hebben een goed begrip van zelfredzaamheid, daarom zijn ze erg beschermend en reguleren ze hun vispopulatie. Ze hebben ons 3 verbazingwekkende onderwatertoppen laten zien die bloeien van het leven van vissen.

Nil Desperandum zijn onderzeese bergen die opdagen vanuit de diepte tot ongeveer 3 meter onder het wateroppervlak. Naast het ongerepte koraal, zijn er ontmoetingen met de grotere pelagische tonijnen, Spaanse makrelen, rainbow runners en zelfs hamerhaaien worden hier vaak gespot.

Manuk is een andere actieve vulkaan met veel zeevogels en zeeslangen, zeer vergelijkbaar met Gunung Api, maar iets kleiner. Honderden zeeslangen vergezellen je tijdens deze duik terwijl je geniet van de met koraal bedekte lavadokken. Houd je ogen open voor de grote pelagische soorten.

De Banda Zee is spectaculair omdat het een erg afgelegen locatie is en vanwege de mogelijkheid van ruigere zeeën. Kristalhelder water, bodemloze drop-offs, kleurrijke koraaltoppen en nog veel meer. Na de uitbarsting (1988) van Gunung Api dichtbij Banda Neira, stroomde de lava de zee in en bedekte het koraal eronder. Je zult versteld staan van het snelle herstel van de harde koraaltuinen die op deze plek groeide. Voor de nacht / schemerduik zien we de parende dans van de zeer kleurrijke mandarijnvisjes. We gaan op zoek naar frogfish, zeepaardjes, razorfish en octopus.

Wij bieden u de mogelijkheid om het oude historische stadje Banda Neira te bezoeken. Hier vindt u veel restanten van de Nederlandse en Engelse specerijenhandel. We zullen een oude nootmuskaatplantage bezoeken. Hier proef je hoe je het beroemste specerij, die ooit werd verondersteld om de pest te genezen, goed kan gebruiken. Het fort Belgica biedt een geweldig uitzicht op de haven en Gunung Api.

Nausa Laut ongelofelijk duiken bij Ahmed, het kleine dorp dat het gebied beschermt tegen illegale visvangst. Grote scholen jacks, rainbow runners, tonijn, Spaanse makreel en een veel kans op grote pelagische soorten.
 
Big schools of jacks, rainbow runners, tuna, spanish mackerel, but there is also chance for big pelagic.

Laha Bay in Ambon is gewoon te goed om te missen. Het heeft enkele muck-duiklocaties van wereldklasse midden in de baai. Hier kunnen we beestjes vinden als de harlekijngarnaal of hairy frogfish, rhynopia, flamboyante inktvis en zeepaardjes. De mototi, hairy of starry wonderpus zijn slechts enkele van de vele verschillende soorten octopussen die je hier kunt vinden.
 

 


Data en prijzen

Forgotten Islands - Maluku
Zondag 06 oktober 2019 - Vrijdag 18 oktober 2019
13 dagen / 12 nachten

€ 3.984 (Budget twin cabin)

€ 4.233 (Twin cabin)

€ 4.723 (Suite)


Prijs per persoon in een te delen cabin of suite, exclusief vluchten vanuit Brussel of Amsterdam. 

Inbegrepen:

 • De aangegeven nachten aan boord van Ilike, op basis van vol pension, inclusief koffie, thee en water
 • Duiken
 • Fotografie Tips & Tricks van Rinie Luykx 

Niet inbegrepen:

 • Alcoholische dranken
 • Softdrinks
 • Fooien
 • Verzekeringen (annulatie- en/of bijstandsverzekeringen). Indien gewenst dienen deze binnen de 5 dagen na boeking te worden gereserveerd.
 • Nitrox: 3,50 EUR per fles, of speciaal Nitrox package voor de hele trip (9 EUR/duikdag)
 • 15L flessen: 4 EUR per duikdag
 • Geen duiken op de eerste en laatste dag
 • Marine Park Fees, Taksen en vergunningen: 225 EUR per persoon aan boord te betalen

Voor meer info, andere routes of een gedetailleerde offerte, aarzel niet ons te contacteren!


Meer info

Reisdocumenten:
Diplomatie.be
Minbuza.nl

Internationale reispas nodig met een geldigheid van minstens 6 maanden te rekenen vanaf dag van aankomst, in combinatie met een ticket voor terug- of verdere reis

Geen visum voor toeristisch en niet verlengbaar verblijf van maximum 30 dagen mits in- en uitreis via een van volgende internationale lucht- of zeehavens :

 1. Soekarno Hatta-Jakarta,
 2. Ngurah Rai International Airport-Bali
 3. Kualanamu International Airport-Medan
 4. Juanda International Airport-Surabaya
 5. Hang Nadm International Airport-Batam)
 6. Sri Bintan Pura Seaport-Tanjung Pinang
 7. Batam Center Seaport-Batam
 8. Sekupang Seaport-Batam
 9. Tanjung Uban Seaport-Tanjuung Uban

Verzekeringen:
Het is van belang dat u een degelijke reisverzekering hebt. Wij bevelen de reisverzekering van Europ Assistance en SunAssistance aan. Indien interesse lichten wij u graag de verschillende mogelijkheden toe.

Het uur in Indonesië:
WorldTimeServer.com

Gezondheid op Reis:
Raadpleeg uw huisarts
http://www.itg.be/itg/GeneralSite/Default.aspx?wpid=789&miid=679&L=n&Country=Indonesia
http://www.itg.be

Electriciteit en stekkers:
World Electric Guide

Het weer in de Indonesië:
weerstatistieken
Het actuele weerContact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over WORKSHOP FOTOGRAFIE FORGOTTEN ISLANDS - MALUKU MET RINIE LUYKX