Emperor VirgoAccommodatie

Emperor Virgo kun je kun als het kleinere zusje van de top liveaboard Emperor Serenity. Net zoals haar grotere zus, straalt ze kwaliteit, stijl, ruimte en memorabele duikreizen uit.

Doorkruis de Malé en Ari atolls, wetende dat je op een liveaboard zit van een hoge standaard, die ook ideaal is voor niet duikers!

In een oogopslag

 • Voortreffelijke liveaboard voor slechts 18 duikers
 • Kajuiten op beneden- en bovendek met mogelijkheden voor twin of dubbel bed
 • Moderne, ruime woonkamer en eetruimte in restaurant-stijl
 • Verrukkelijke keuken met internationale gerechten
 • Zonnedek en bovendek met internationaal gevulde bar met coctails wijnen en bieren
 • Afzonderlijke duikdhoni waardoor er meer plaats aan boord is en er niet met duikmateriaal gesleurd moet worden
 • WiFi aan boord (ter plaatse te betalen) wanneer in het bereik van een signaal wordt gevaren
 • Gratis nitrox

Met plaats voor 18 duikers over een lengte van 32 meter, hebben alle kajuiten dubbele/twin bedden, en kajuit 3 kan geboekt worden als triple. Alle kajuiten zijn voorzien van eigen badkamer. De kajuiten op het bovendek en hoofddek hebben grote ramen die een adembenemend uitzicht bieden over de oceaan en de eilandjes in de verte.

Het in licht hout en hedendaagse stijl aangeklede hoofddek heeft een ruim salon met comfortabele zetels. In de bar kun je genieten van je favoriete drankje terwijl de zon achter de horizon zakt. Het bovendek heeft bedjes om te zonnen of gewoon lekker achterover te leunen.

Alle duiken gebeuren vanaf de grote dhoni zodat je meer plaats hebt aan boord en elke keer tot vlakbij de perfecte duikplaats geraakt.

Net zoals op alle boten van Emperor in de Malediven, is nitrox gratis aan boord.

Virgo is een van de enige liveaboards in de Malediven die rebreather friendly is en biedt ondersteuning voor Poseidon MKV1, AP vision en manuele megaldon units.

Niet duikers zijn meer dan welkom en krijgen gratis snorkelmateriaal en een $50 voucher om aan boord te gebruiken.

Technische details:

Specification

Type: Wooden hull
Length: 32m - Beam: 9.1m
Engine: 500 HP Caterpillar - Water Makers: 9500lt/day
Navigation and Communication: VHF radio, GPS chart plotter, Telephone, Mobile

Diving facilities

Compressors: 2 x Coltri + Nitrox
Nitrox diving: FREE
Rebreather friendly: Yes
Dive equipment rental: Full range on offer, must be pre-arranged before arrival in resort. SMB & dive computer compulsory on every dive.
Safety: Oxygen/Medic First Aid Kit
Dhoni: Large diving dhoni, fully equipped with compressors, tanks & oxygen kits
Camera facilities: Charging stations, air gun, rinse tanks & camera table

Hospitality

Accommodation:
Upper deck: 2 double/twin.
Main deck: 2 double/twin.
Lower deck: 5 double/twin (1 available as a triple with a small single bed).
All cabins: Ensuite, with individually controlled air con and fan. Hairdryers available on board by request.
Main deck: Comfy sofas, bar, loungers
Sun deck: Loungers

Additional

Life jackets & life rafts
Towels: 2 towels per guest
Special diets catered for on request

Guests

Maximum 18

Crew

Dhoni Crew: 3
Diving Guides: 4


Duikinfo

Deze boot vaart de volgende routes:

The Best of the Maldives:

Op deze route duik je op de beste en meest bekende duikplaatsen in de Malediven tijdens een week met prachtig duiken doorheen de Male en Ari atols.

Geniet van een duikvakantie die alles biedt wat je maar kan wensen van de iconische duikplaatsen van Noord Male, Zuid Male en Ari Atoll. Je treft er channels, drifts en pinnacles wachten je op, waar je grote kans hebt op manta's, walvishaaien en een betoverend onderwaterleven met ontelbare soorten. Er is geen exacte vaarroute: flexibiliteit is de norm zodat je deze onderwaterwereld kunt ontdekken eender welke tijd van het jaar.

Er is geen minimum aantal gelogde duiken vereist maar je moet je wel op je gemak voelen met stromingsduiken. De stroming kan zeer sterk zijn. Ervaren duikers kunnen duiken in buddyparen zonder gids.

South Central Atolls:

Op zoek naar actie? Snelle stromingsduiken, manta's, haaien en duiken bij versschillende atols? Zowel Emperor Leo als Orion maken er werk van om ervoor te zorgen dat je duikt bij manta's, haaien en zelfs een wrak.

Januari tot maart is de beste periode van het jaar om deze route te doen, gezien de kandu's (kanalen tussen de atols) dan voornamelijk inkomende stroming ervaren. Er is een goede variatie aan duiken, van spannende channel dives tot meer ontspannen duiken binnen de atols op thila's (onderzeese bergen die soms tot vlak onder het wateroppervlak komen) of giri's (koraalzones).

Het grootste voordeel? Er zijn weinig tot geen andere boten aangezien de atols die bezocht worden zeer weinig resorts tellen en er zijn tal van onbewoonde eilanden, dus de concurrentie is zeer laag! De voornaamste manta-activiteit is bij Ari deze periode van het jaar maar er is een uitstekend manta cleaning station in Meemu Atoll.

Hamerhaaien worden ook vaak gezien in Thaa, evenals walvishaaien die 's nachts op de lichten van de boot afkomen. Als de stromingen goed zijn, zijn de channel dives hier uitstekend. Overvloedige scholen snappers, jacks, barracuda, witpunt- en grijze haaien, groupers, napoleons, schildpadden, eagle rays en nog veel meer. Zin in een wrakduik? Dat kan geregeld worden op het Kuda Giri wrak, bekend voor zijn zeldzame zwarte koralen en macroleven compleet met frog fish.

Deze route heeft veel stromingsduiken dus is het best geschikt voor meer ervaren duikers. Met de uitstekende zichtbaarheid in de zuidelijke atols, is deze ideaal voor fotografen die op zoek zijn naar gewone en macro shots.

Deep South & Southern Sharks:

Van februari tot april is de tijd van het jaar om naar de zuidelijke atols te varen en in de haaienactie te gaan duiken op deze afgelegen zuidelijke duikplaatsen tussen Huvadhoo en Laamu. Verblijf een week weg van de massas en duik in Foammulah en Huvadhoo op zoek naar de grotere bewoners van de Indische Oceaan; tijgerhaaien, witpunthaaien, grijze rifhaaien en walvishaaien.

Je vliegt eerst van Male naar Huvadhoo om aan boord te gan van de liveaboard, en dan begint het avontuur. Hier kun je verwachten om tijger- en zilverpunthaaien te ontmoeten rond Foamulag. Bij Huvadhoo, een van de diepste lagunes in de Malediven, zijn de stromingen ideaal om nog meer haaien tegen te komen, waaronder meestal walvis-, zijde-, hamer-, tijger-, en grijze haaien. Er zijn snelle channel dives met verschillende kandu's:  Vilingilli, Nilandhoo, Mareehaa en Kondeey, evenals thila duiken: Gazeera en Vaadhoo. De nachtduik op het Hyatt rif is zeker een unieke ervaring op zich.

Deze route is geschikt voor ervaren duikers (100+ duiken) die zoeken naar duiken "weg van alles en anders", met een behoorlijke focus op stromingsduiken.

Sharktastic:

Merk op: omwille van weersomstandigheden is het niet altijd mogelijk om elke atol te bezoeken. De cruise director zal beslissen welke de beste zijn om te bezoeken tijdens het duiken.

In deze periode stroomt het heldere water van de oceaan naar binnen via de oostkant van de Malediven. Dat betekent da stromen die vanuit Sumatra, Indonesië naar de Malediven komen niet enkel uitstekende zichtbaarheid tot 40m met zich meebrengen, maar ook een verscheidenheid aan pelagische verrassingen komen naar het rif voor een snelle hap.

De channel dives van de oostkust van de Malediven zijn de orde van de dag. Deze kandu's, zoals ze heten in de plaatselijke taal (Dhivehi), trekken doorgaans grijze rifhaaien, hondstonijnen en eagle rays aan, maar kijk toch naar "the blue" en je weet nooit wat je te wachten staat. De buitenste muren en hoeken van de channels in Vaavu en Meemu hebben als bonus de mooie overhangs in de blauwe, gele en roze tinten van het majestueuze zachte koraal.

Na de adrenaline opwekkende channel dives van de oostelijke Malediven wordt de overtocht gemaakt naar South Ari Atoll op zoektocht naar walvishaaien bij Maamagili en Rangali Madivaru (Dhivehi voor manta plaats), alsook andere prachtige duikplaatsen zoals Kudarah Thila en het Kudimaa wrak, die bekend staat voor zijn kans op leaf fish en frog fish.

Het is aan te raden om minstens 30 gelogde duiken te hebben voor de start van deze duikcruise. Om het meeste uit de trip te halen is het best om gebrevetteerd te zijn tot 30 meter en PADI Advanced Open Water of equivalent te hebben. Duiken in channels met sterke stroming kan best uitdagend zijn dus deze route is niet voor onervaren duikers. Alle duiken worden gedaan vanaf dhoni's om precies entry en exit points te geven.


Data en prijzen

Inbegrepen:

 • 7 nachten verblijf aan boord in gedeelde 2-persoonskajuit
 • vol pension, namiddagsnack en BBQ op een eiland(weersafhangkelijk)
 • water, thee en koffie
 • 17 duiken
 • nitrox
 • transfer
 • gouverment en bed tax
 • afzonderlijke duik dhoni

Niet inbegrepen:

 • vluchten
 • alle overige dranken
 • fooien
 • verzekeringen
 • persoonlijke uitgaven

Meer info

In de Malediven zijn er vaak stromingsduiken, en beginnen de riffen ook vaak op diepte. Wij raden dan ook een minimum ervaring van CMAS 2* / PADI Advanced open water met minimaal 40 duiken aan. Omwille van de stroming raden we ook aan om een rifhaak mee te nemen in de bagage.
Uw verblijf aan boord kan zonder enig probleem worden verlengd in een resort naar keuze. Wij bezochten en doken zelf met meerdere resorts, en geven u - indien gewenst - enkele aanbevelingen
 

Reisdocumenten:
Diplomatie.be
Minbuza.nl
Internationaal Reispas nodig, nog minimum 6 maanden geldig op datum terugreis.
Visum (tot 30 dagen) wordt bij aankomst,  op luchthaven afgegeven, mits:

 • vliegtuigticket voor vertrek of doorreis,
 • of voldoende financiële middelen (100 $ + 50 $ per dag )
 • of reservatie in hotel of tourist resort
 • of gesponsord (uitgenodigd) door lokale firma

voor meer informatie: http://www.immigration.gov.mv/l 

Verzekeringen:
Het is van belang dat u een degelijke reisverzekering hebt. Wij bevelen de reisverzekering van Europ Assistance en Sun Assistance aan. Indien interesse lichten wij u graag de verschillende mogelijkheden toe.

Het uur in de Malediven:
WorldTimeServer.com

Gezondheid op Reis:
Raadpleeg uw huisarts
http://www.itg.be

Electriciteit en stekkers:
World Electric Guide

Het weer in de Malediven:
weerstatistieken
Het actuele weer


Data & Reservaties


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Emperor Virgo