Emperor OrionAccommodatie

Emperor Orion is altijd een stevige favoriet bij de gasten geweest, en onlangs hebben zowel de binnen- als de buitenkant een 'facelift' gekregen. Het resultaat is een nog meer heldere en lichtere boot, klaar om naar die magiusche duikplaatsen in de Malediven te varen. Hoewel gebouwd met de duiker in gedachten, is ze evenzeer een attractie voor de niet duiker. En met een lengte van 39m, biedt Orion hotelstandaard in elk aspect.

 • Bovendek: 1 executive suite, 3 twin/dubbele mini suites
 • Benedendek: 1 junior suite, 3 dubbele, 4 twin/dubbele kajuiten
In een oogopslag:
 • 5 sterren luxe liveaboard
 • Kajuiten met mogelijkheid voor twin- of dubbele bedden
 • Suites beschikbaar
 • Jacuzzi's
 • Executive suite met privé jacuzzi
 • WiFi en massage services (aan boord te betalen)
 • Uitzonderlijk grote en ruime dhoni
 • Gratis Nitrox

De 12 kajuiten behoren tot de grootste die je eender waar zult vinden op een liveaboard, en bieden plaats aan 24 gasten. De executive suite is ruim met een kingsize bed, privé jacuzzi en terras. Alle kajuiten hebben ruime badkamers (en enkele van de beste douches die er bestaan), individuele airconditioning, TV, DVD speler, kluisje en haardroger. 

Het hoofddek heeft een grote lounge met sofa's en even ruime eetplaats met bar. Een inbegrepen glas wijn wordt geserveerd bij het avondeten. Op het bovendek bevindt zich de jacuzzi, massagekamer (aan boord te betalen en onder voorbehoud van beschikbaarheid) en de hoofdbar. Het bovenste dek is enorm uitgestrekt met vele zonnebedjes. WiFi is beschikbaar tegen betaling wanneer in het bereik van een signaal gevaren wordt.

Zoals op alle Emperor boten in de Malediven wordt er gratis nitrox aangeboden.

Alle duiken gebeuren vanaf de indrukwekkende 19,8m lange dhoni, die ervoor zorgt dat je nog meer leefruimte hebt aan boord, en die je keer op keer naar de perfecte duikstek brengt. Orion is rebreather-friendly en biedt gratis nitrox alsook safety materiaal, een laadstation voor fotografen en vier duikgidsen.

Niet duikers zijn meer dan welkom en krijgen gratis snorkelmateriaal + $50 voucher om aan boord te gebruiken.

Technische details:

Specification

Type: Wooden hull
Length: 39m - Beam: 10m - Draft: 2.13m
Engine: 650 HP Yanmar - Water Makers: 2000l/day
Navigation and Communication: VHF radio, GPS chart plotter, Telephone, Mobile

Diving facilities

Compressors: 2 x Bauer + Nitrox
Nitrox diving: FREE
Rebreather friendly: Yes
Dive equipment rental: Full range on offer, must be pre-arranged before arrival in resort. SMB & dive computer compulsory on every dive.
Safety: Oxygen/Medic First Aid Kit
Dhoni: Large diving dhoni, fully equipped with compressors, tanks & oxygen kits
Camera facilities: Charging stations, air gun, rinse tanks & camera table

Hospitality

Accommodation:
Upper deck: 1 executive suite, 3 twin/double mini suites.
Lower deck: 1 junior suite, 3 double, 4 twin/double.
All cabins: Ensuite, with individually controlled air con and fan. Hairdryers available on board by request.
Main deck: Comfy sofas, bar, loungers, Jacuzzi
Sun deck: Loungers, sunbeds
Entertainment: TV/ /DVD

Additional

Life jackets & life rafts
Towels: 2 towels per guest
Special diets catered for on request

Guests

Maximum 24

Crew

Dhoni Crew: 3
Diving Guides: 4


Duikinfo

Deze boot vaart de volgende routes:

The Best of the Maldives:

Op deze route duik je op de beste en meest bekende duikplaatsen in de Malediven tijdens een week met prachtig duiken doorheen de Male en Ari atols.

Geniet van een duikvakantie die alles biedt wat je maar kan wensen van de iconische duikplaatsen van Noord Male, Zuid Male en Ari Atoll. Je treft er channels, drifts en pinnacles wachten je op, waar je grote kans hebt op manta's, walvishaaien en een betoverend onderwaterleven met ontelbare soorten. Er is geen exacte vaarroute: flexibiliteit is de norm zodat je deze onderwaterwereld kunt ontdekken eender welke tijd van het jaar.

Er is geen minimum aantal gelogde duiken vereist maar je moet je wel op je gemak voelen met stromingsduiken. De stroming kan zeer sterk zijn. Ervaren duikers kunnen duiken in buddyparen zonder gids.

South Central Atolls:

Op zoek naar actie? Snelle stromingsduiken, manta's, haaien en duiken bij versschillende atols? Zowel Emperor Leo als Orion maken er werk van om ervoor te zorgen dat je duikt bij manta's, haaien en zelfs een wrak.

Januari tot maart is de beste periode van het jaar om deze route te doen, gezien de kandu's (kanalen tussen de atols) dan voornamelijk inkomende stroming ervaren. Er is een goede variatie aan duiken, van spannende channel dives tot meer ontspannen duiken binnen de atols op thila's (onderzeese bergen die soms tot vlak onder het wateroppervlak komen) of giri's (koraalzones).

Het grootste voordeel? Er zijn weinig tot geen andere boten aangezien de atols die bezocht worden zeer weinig resorts tellen en er zijn tal van onbewoonde eilanden, dus de concurrentie is zeer laag! De voornaamste manta-activiteit is bij Ari deze periode van het jaar maar er is een uitstekend manta cleaning station in Meemu Atoll.

Hamerhaaien worden ook vaak gezien in Thaa, evenals walvishaaien die 's nachts op de lichten van de boot afkomen. Als de stromingen goed zijn, zijn de channel dives hier uitstekend. Overvloedige scholen snappers, jacks, barracuda, witpunt- en grijze haaien, groupers, napoleons, schildpadden, eagle rays en nog veel meer. Zin in een wrakduik? Dat kan geregeld worden op het Kuda Giri wrak, bekend voor zijn zeldzame zwarte koralen en macroleven compleet met frog fish.

Deze route heeft veel stromingsduiken dus is het best geschikt voor meer ervaren duikers. Met de uitstekende zichtbaarheid in de zuidelijke atols, is deze ideaal voor fotografen die op zoek zijn naar gewone en macro shots.

Deep South & Southern Sharks:

Van februari tot april is de tijd van het jaar om naar de zuidelijke atols te varen en in de haaienactie te gaan duiken op deze afgelegen zuidelijke duikplaatsen tussen Huvadhoo en Laamu. Verblijf een week weg van de massas en duik in Foammulah en Huvadhoo op zoek naar de grotere bewoners van de Indische Oceaan; tijgerhaaien, witpunthaaien, grijze rifhaaien en walvishaaien.

Je vliegt eerst van Male naar Huvadhoo om aan boord te gan van de liveaboard, en dan begint het avontuur. Hier kun je verwachten om tijger- en zilverpunthaaien te ontmoeten rond Foamulag. Bij Huvadhoo, een van de diepste lagunes in de Malediven, zijn de stromingen ideaal om nog meer haaien tegen te komen, waaronder meestal walvis-, zijde-, hamer-, tijger-, en grijze haaien. Er zijn snelle channel dives met verschillende kandu's:  Vilingilli, Nilandhoo, Mareehaa en Kondeey, evenals thila duiken: Gazeera en Vaadhoo. De nachtduik op het Hyatt rif is zeker een unieke ervaring op zich.

Deze route is geschikt voor ervaren duikers (100+ duiken) die zoeken naar duiken "weg van alles en anders", met een behoorlijke focus op stromingsduiken.

Manta Madness:

Deze route gaat door tijdens de nieuwe maan wanneer de manta's het meest overvloedig aanwezig zijn, tussen juli en november, vertrekkend vanuit Malé naar de noordelijke Baa atols (Hanifaru Bay) en terug.

Behalve manta's kun je ook dichtbij walvishaaien, hamerhaaien en rifhaaien komen. Een van de grote attracties van deze route is de grote kans op manta's en deze tijd van het jaar is die kans het grootste.

Dankzij de stromingen die plankton in de ondiepe lagunes voeren, volgen manta's en walvishaaien en grote aantallen om zich te voeden. Hier zul je de hele week manta's zien zwemmen en tuimelen op duikplaatsen die werden uitgekozen omwille van hun grote kans op deze ontmoetingen.

Manta Point en Gangethi zijn bekende cleaning stations die het hele jaar door bezocht worden door manta's en Rasdhoo en Maya Thila beloven prachtige duiken met hamer-, witpunt- en grijze rifhaaien. Doe zeker en vast de nachtduik op deze trip!

Uiteraard kunnen ontmoetingen nooit gegarandeerd worden, maar duiken tijdens deze periode van het jaar betekent dat je kansen zeer groot zijn.

Merk op: Manta Madness zal ofwel de cleaning stations van de Malé, Ari en Vaavu atolls bezoeken, ofwel Raa Atoll, waar Hanifaru gelegen is. Deze beslissing wordt genomen door de cruise director, op basis van weersomstandigheden en stroming, om je de grootste kans te bieden op interactie met manta's en walvishaaien.

Een minimum aantal duiken is niet vereist maar je moet je wel op je gemak voelen met stromingsduiken. Stromingen kunnen sterk zijn. Ervaren duikers kunnen zonder gids duiken in buddyparen.


Data en prijzen

Inbegrepen:

 • 7 nachten verblijf aan boord in gedeelde 2-persoonskajuit
 • vol pension, namiddagsnack en BBQ op een eiland(weersafhangkelijk)
 • water, thee en koffie
 • 17 duiken
 • nitrox
 • transfer
 • gouverment en bed tax
 • afzonderlijke duik dhoni

Niet inbegrepen:

 • vluchten
 • alle overige dranken
 • fooien
 • verzekeringen
 • persoonlijke uitgaven

Meer info

In de Malediven zijn er vaak stromingsduiken, en beginnen de riffen ook vaak op diepte. Wij raden dan ook een minimum ervaring van CMAS 2* / PADI Advanced open water met minimaal 40 duiken aan. Omwille van de stroming raden we ook aan om een rifhaak mee te nemen in de bagage.
Uw verblijf aan boord kan zonder enig probleem worden verlengd in een resort naar keuze. Wij bezochten en doken zelf met meerdere resorts, en geven u - indien gewenst - enkele aanbevelingen
 

Reisdocumenten:
Diplomatie.be
Minbuza.nl
Internationaal Reispas nodig, nog minimum 6 maanden geldig op datum terugreis.
Visum (tot 30 dagen) wordt bij aankomst,  op luchthaven afgegeven, mits:

 • vliegtuigticket voor vertrek of doorreis,
 • of voldoende financiële middelen (100 $ + 50 $ per dag )
 • of reservatie in hotel of tourist resort
 • of gesponsord (uitgenodigd) door lokale firma

voor meer informatie: http://www.immigration.gov.mv/l 

Verzekeringen:
Het is van belang dat u een degelijke reisverzekering hebt. Wij bevelen de reisverzekering van Europ Assistance en Sun Assistance aan. Indien interesse lichten wij u graag de verschillende mogelijkheden toe.

Het uur in de Malediven:
WorldTimeServer.com

Gezondheid op Reis:
Raadpleeg uw huisarts
http://www.itg.be

Electriciteit en stekkers:
World Electric Guide

Het weer in de Malediven:
weerstatistieken
Het actuele weer


Data & Reservaties


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Emperor Orion