Emperor Leo


Accommodatie

De Emperor Leo staat garant voor memorabele duiken in de Malediven. Gebouwd naar een hoge standaard van de hedendaagse veeleisende duiker, straalt ze comfort uit. Deze 35m lange boot kan 24 duikers onderbrengen in 12 kajuiten met eigen badkamer.

 • Bovendek: 1 executive suite, 3 dubbel/twin
 • Benedendek: 2 dubbel, 2 twin/dubbel, 4 twin
In een oogopslag:
 • Goede prijs/kwaliteit luxe liveaboard
 • Moderne layout - dubbele of twin kajuiten
 • Ruim salon met internationaal gevulde bar
 • WiFi aan boord (ter plaatse te betaling) wanneer in bereik van een signaal gevaren wordt
 • Gratis Nitrox

De Leo is een stijlvolle boot met contrasterend houten decor. Het hoofddek heeft een ruime lounge met sofa's, bar en jacuzzi, terwijl het zonnedek perfect is om bij te praten over de dag terwijl je de zon ziet ondergaan. Ze is uitgerust met een klaar en luchtig salon en een ruime eetplaats met bar.

Zoals op alle Emperor boten in de Malediven, wordt er gratis nitrox aangeboden.

Alle duiken worden gedaan vanaf de 19,8m grote tender, die je voor elke duik naar de perfecte plaats brengt. Al je duikmateriaal wordt hier ook op bewaard, waardoor er meer plaats blijft aan boord van de Leo.

Een extra voordeel is dat ze rebreather-friendly is, met ondersteuning voor Poseidon MKVI, AP vision en Megalodon manual units, als een van de enige liveaboards in de Malediven die dit aanbiedt.

Niet-duikers zijn zeker ook welkom en krijgen gratis huurmateriaal om te snorkelen + een voucher van 50$ om aan boord te spenderen.

Groepskortingen:

 • 10 betalend + 1 gratis
 • 16 betalend + 2 gratis
 • 20 betalend + 4 gratis

 

Technische fiche

Specification

Type: Wooden hull
Length: 35m - Beam: 9.4m
Engine: 500 HP Mitsubishi - Water Makers: 9500lt/day
Navigation and Communication: VHF radio, GPS chart plotter, Telephone, Mobile

Diving facilities

Compressors: 2 x Coltri + Nitrox
Nitrox diving: FREE
Rebreather friendly: Yes
Dive equipment rental: Full range on offer, must be pre-arranged before arrival in resort. SMB & dive computer compulsory on every dive.
Safety: Oxygen/Medic First Aid Kit
Dhoni: Large diving dhoni, fully equipped with compressors, tanks & oxygen kits
Camera facilities: Charging stations, air gun, rinse tanks & camera table

Hospitality

Accommodation:

Upper deck: 1 executive suite, 3 double/twin.
Lower deck: 2 double, 2 twin/double, 4 twin.
All cabins: Ensuite, with individually controlled air con and fan. Hairdryers available on board by request.
Main deck: Comfy sofas, bar, Jacuzzi
Sun deck: Seating

Additional

Life jackets & life rafts
Towels: 2 towels per guest
Special diets catered for on request

Guests

Maximum 24

Crew

Dhoni Crew: 3
Diving Guides: 4


Duikinfo

Deze boot vaart de volgende routes:

The Best of the Maldives:

Op deze route duik je op de beste en meest bekende duikplaatsen in de Malediven tijdens een week met prachtig duiken doorheen de Male en Ari atols.

Geniet van een duikvakantie die alles biedt wat je maar kan wensen van de iconische duikplaatsen van Noord Male, Zuid Male en Ari Atoll. Je treft er channels, drifts en pinnacles wachten je op, waar je grote kans hebt op manta's, walvishaaien en een betoverend onderwaterleven met ontelbare soorten. Er is geen exacte vaarroute: flexibiliteit is de norm zodat je deze onderwaterwereld kunt ontdekken eender welke tijd van het jaar.

Er is geen minimum aantal gelogde duiken vereist maar je moet je wel op je gemak voelen met stromingsduiken. De stroming kan zeer sterk zijn. Ervaren duikers kunnen duiken in buddyparen zonder gids.

South Central Atolls:

Op zoek naar actie? Snelle stromingsduiken, manta's, haaien en duiken bij versschillende atols? Zowel Emperor Leo als Orion maken er werk van om ervoor te zorgen dat je duikt bij manta's, haaien en zelfs een wrak.

Januari tot maart is de beste periode van het jaar om deze route te doen, gezien de kandu's (kanalen tussen de atols) dan voornamelijk inkomende stroming ervaren. Er is een goede variatie aan duiken, van spannende channel dives tot meer ontspannen duiken binnen de atols op thila's (onderzeese bergen die soms tot vlak onder het wateroppervlak komen) of giri's (koraalzones).

Het grootste voordeel? Er zijn weinig tot geen andere boten aangezien de atols die bezocht worden zeer weinig resorts tellen en er zijn tal van onbewoonde eilanden, dus de concurrentie is zeer laag! De voornaamste manta-activiteit is bij Ari deze periode van het jaar maar er is een uitstekend manta cleaning station in Meemu Atoll.

Hamerhaaien worden ook vaak gezien in Thaa, evenals walvishaaien die 's nachts op de lichten van de boot afkomen. Als de stromingen goed zijn, zijn de channel dives hier uitstekend. Overvloedige scholen snappers, jacks, barracuda, witpunt- en grijze haaien, groupers, napoleons, schildpadden, eagle rays en nog veel meer. Zin in een wrakduik? Dat kan geregeld worden op het Kuda Giri wrak, bekend voor zijn zeldzame zwarte koralen en macroleven compleet met frog fish.

Deze route heeft veel stromingsduiken dus is het best geschikt voor meer ervaren duikers. Met de uitstekende zichtbaarheid in de zuidelijke atols, is deze ideaal voor fotografen die op zoek zijn naar gewone en macro shots.

Deep South & Southern Sharks:

Van februari tot april is de tijd van het jaar om naar de zuidelijke atols te varen en in de haaienactie te gaan duiken op deze afgelegen zuidelijke duikplaatsen tussen Huvadhoo en Laamu. Verblijf een week weg van de massas en duik in Foammulah en Huvadhoo op zoek naar de grotere bewoners van de Indische Oceaan; tijgerhaaien, witpunthaaien, grijze rifhaaien en walvishaaien.

Je vliegt eerst van Male naar Huvadhoo om aan boord te gan van de liveaboard, en dan begint het avontuur. Hier kun je verwachten om tijger- en zilverpunthaaien te ontmoeten rond Foamulag. Bij Huvadhoo, een van de diepste lagunes in de Malediven, zijn de stromingen ideaal om nog meer haaien tegen te komen, waaronder meestal walvis-, zijde-, hamer-, tijger-, en grijze haaien. Er zijn snelle channel dives met verschillende kandu's:  Vilingilli, Nilandhoo, Mareehaa en Kondeey, evenals thila duiken: Gazeera en Vaadhoo. De nachtduik op het Hyatt rif is zeker een unieke ervaring op zich.

Deze route is geschikt voor ervaren duikers (100+ duiken) die zoeken naar duiken "weg van alles en anders", met een behoorlijke focus op stromingsduiken.


Data en prijzen

Inbegrepen:

 • 7 nachten verblijf aan boord in gedeelde 2-persoonskajuit
 • vol pension, namiddagsnack en BBQ op een eiland(weersafhangkelijk)
 • water, thee en koffie
 • 17 duiken
 • nitrox
 • transfer
 • gouverment en bed tax
 • afzonderlijke duik dhoni

Niet inbegrepen:

 • vluchten
 • alle overige dranken
 • fooien
 • verzekeringen
 • persoonlijke uitgaven

Meer info

In de Malediven zijn er vaak stromingsduiken, en beginnen de riffen ook vaak op diepte. Wij raden dan ook een minimum ervaring van CMAS 2* / PADI Advanced open water met minimaal 40 duiken aan. Omwille van de stroming raden we ook aan om een rifhaak mee te nemen in de bagage.
Uw verblijf aan boord kan zonder enig probleem worden verlengd in een resort naar keuze. Wij bezochten en doken zelf met meerdere resorts, en geven u - indien gewenst - enkele aanbevelingen
 

Reisdocumenten:
Diplomatie.be
Minbuza.nl
Internationaal Reispas nodig, nog minimum 6 maanden geldig op datum terugreis.
Visum (tot 30 dagen) wordt bij aankomst,  op luchthaven afgegeven, mits:

 • vliegtuigticket voor vertrek of doorreis,
 • of voldoende financiële middelen (100 $ + 50 $ per dag )
 • of reservatie in hotel of tourist resort
 • of gesponsord (uitgenodigd) door lokale firma

voor meer informatie: http://www.immigration.gov.mv/l 

Verzekeringen:
Het is van belang dat u een degelijke reisverzekering hebt. Wij bevelen de reisverzekering van Europ Assistance en Sun Assistance aan. Indien interesse lichten wij u graag de verschillende mogelijkheden toe.

Het uur in de Malediven:
WorldTimeServer.com

Gezondheid op Reis:
Raadpleeg uw huisarts
http://www.itg.be

Electriciteit en stekkers:
World Electric Guide

Het weer in de Malediven:
weerstatistieken
Het actuele weer


Data & Reservaties


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Emperor Leo