Emperor AtollAccommodatie

Duikers houden van Emperor Atill omdat, met zijn maximum van 12 duikers, de 2 duikgidsen kunnen verzekeren dat je het beste haalt uit je trip. De Emperor Atoll is een comfortabele boot met een lengte van 26 meter en bevat 6 twin/dubbel cabines. Elk van de cabines heeft een dubbel bed met een enkel stapelbed erboven, airconditioning en ventilator.

Met slechts 1 dek is ze stabieler en wiegt ze minder dan andere boten.
Kleine groepen kunnen de Emperor Atoll volledig charteren voor zichzelf. De 2 duikgidsen aan boord kunnen helpen met ervaring op te doen. Voor groepen met meer ervaren duikers kunnen ze meer uitdagende duiken regelen.

Op het hoofddek bevindt zich het ruime salon met vier afzonderlijke zitplaatsen en tafels, evenals een 38" LCD TV met multi-systeem home theatre surround geluid. Voor de fans van onderwater video- en fotografie zijn er tal van herlaadpunten en montage faciliteiten. WiFi is beschikbaar als de boot in het bereik is van een signaal. De bibliotheek met boeken en DVD's bevat een interessant gedeelde over onderwaterleven.

Op de Emperor Atoll zijn water, koffie en thee gratis. Frisdranken, bier wijn en sterke dranken zijn beschikbaar tegen betaling. Bij goed weer worden de maaltijden genuttigd op het open voordek. De keuken staat gekend voor zijn uitstekende kwaliteit met een indrukwekkende variëteit aan zowel lokale als Europese gerechten.
 
Vanop het achterdek leiden trappen naar het ruime, gedeeltelijk beschutte zonnedek met compfortabele zonnebedjes. Op het achterdek bevindt zich ook het zwem- en duikplatform met een ladder die makkelijke toegang geeft tot het water. Er zijn douches met vers water en spoelbakken voor camera's aanwezig.
 
Duikplaatsen worden bereikt rechtstreeks vanop de boot of via de bijhorende dhoni. Een uiterst professionele Cruise Director en duikinstructeur plannen het duikschema om ervoor te zorgen dat je de allerbeste duikplaatsen bezoekt met uitgebreide briefings.
 
Emperor Atoll is ook geschikt voor rebreathers en biedt gratis nitrox aan.
 
Technische details:
 
Specification

Type: Wooden hull - Year built: 1988 (Refit every 2 years), Dry dock: 2014
Length: 26m - Beam: 7m
Engine: 210 HP Yanmar - Generators: Yes
Desalination: Yes
Navigation and Communication: GPS, Fish finder, Echo sounder, VHF/CB radio
 
Diving facilities

Compressor/Tanks: 2 x Bauer K14 (640lt per minute @ 230 bar) / 12 lt aluminium
Nitrox diving: Yes
Rebreather friendly: Yes
Dive equipment rental: Full Dive sets available for hire + reef hooks, dive flags, dive computers
Safety: Oxygen/Medic First Aid Kit
Water Access: 13m Dive Support Vessel ("Dhoni")
Camera facilities:

Power sockets for battery chargers and flash, Camera rinsing tank and camera preparation area
 
Hospitality

Accommodation:
Lower deck: 6 x twin/double ensuite cabins, each with double bed plus single bunk
All cabins: Ensuite, with individually controlled air con and fan.
Lounge/dining area: Yes
Sun decks: with sun loungers/bed mats
 
Additional

Lifejackets, throw rings, grab ropes, oxygen, first aid kit, safety flags for all divers, VHF, mobile phone, CB radio
Towels: 2 towels per guest
Special diets catered for on request
 
Guests

Maximum 12

Diving Guides

1-2

Duikinfo

Deze boot vaart de volgende routes:

The Best of the Maldives:

Op deze route duik je op de beste en meest bekende duikplaatsen in de Malediven tijdens een week met prachtig duiken doorheen de Male en Ari atols.

Geniet van een duikvakantie die alles biedt wat je maar kan wensen van de iconische duikplaatsen van Noord Male, South Male en Ari Atoll. Je treft er channels, drifts en pinnacles wachten je op, waar je grote kans hebt op manta's, walvishaaien en een betoverend onderwaterleven met ontelbare soorten. Er is geen exacte vaarroute: flexibiliteit is de norm zodat je deze onderwaterwereld kunt ontdekken eender welke tijd van het jaar.

Er is geen minimum aantal gelogde duiken vereist maar je moet je wel op je gemak voelen met stromingsduiken. De stroming kan zeer sterk zijn. Ervaren duikers kunnen duiken in buddyparen zonder gids.

Manta Madness:

Deze route gaat door tijdens de nieuwe maan wanneer de manta's het meest overvloedig aanwezig zijn, tussen juli en november, vertrekkend vanuit Malé naar de noordelijke Baa atols (Hanifaru Bay) en terug.

Behalve manta's kun je ook dichtbij walvishaaien, hamerhaaien en rifhaaien komen. Een van de grote attracties van deze route is de grote kans op manta's en deze tijd van het jaar is die kans het grootste.

Dankzij de stromingen die plankton in de ondiepe lagunes voeren, volgen manta's en walvishaaien en grote aantallen om zich te voeden. Hier zul je de hele week manta's zien zwemmen en tuimelen op duikplaatsen die werden uitgekozen omwille van hun grote kans op deze ontmoetingen.

Manta Point en Gangethi zijn bekende cleaning stations die het hele jaar door bezocht worden door manta's en Rasdhoo en Maya Thila beloven prachtige duiken met hamer-, witpunt- en grijze rifhaaien. Doe zeker en vast de nachtduik op deze trip!

Uiteraard kunnen ontmoetingen nooit gegarandeerd worden, maar duiken tijdens deze periode van het jaar betekent dat je kansen zeer groot zijn.

Merk op: Manta Madness zal ofwel de cleaning stations van de Malé, Ari en Vaavu atolls bezoeken, ofwel Raa Atoll, waar Hanifaru gelegen is. Deze beslissing wordt genomen door de cruise director, op basis van weersomstandigheden en stroming, om je de grootste kans te bieden op interactie met manta's en walvishaaien.

Een minimum aantal duiken is niet vereist maar je moet je wel op je gemak voelen met stromingsduiken. Stromingen kunnen sterk zijn. Ervaren duikers kunnen zonder gids duiken in buddyparen.

Pelagic Magic:

Op deze route nemen we je mee op een manta- en walvishaaientocht naar de noordelijke en zuidelijke Ari Atolls na de oversteek van Malé. Exacte duikplaatsen zullen afhangen van de ervaring van de duikers, plaatselkijke omstandigheden en waar de beste recentelijke observaties geweest zijn.

Pelagic Magic brengt je oog in oog met de bekende walvishaaien van de Ari Atolls. Omdat we met deze route hier meer tijd doorbrengen, ben je zeker van je dosis walvishaaien bij Maamagili. De ene memorabele duik volgt op de andere terwijl je vaart van Malé doorheen Noord Ari en dan naar South Ari. Je logboek zal uitpuilen van de haai en mantawaarnemingen, alsook uitstekende rifduiken. Neem daarna je snorkel en spring in het water om je te laten drijven langs de gratieuze walvishaaien. Pelagics van alle soorten wachten je op.

Met ongeveer 17 duiken, alsook mogelijkheden om te snorkelen met de walvishaaien, is dit een week vol actie. De ontmoetingen met pelagics beginnen van bij aanvang van de trip. Manta Point (ook gekend als Lankan Finolhu) is een cleaning station met betrouwbare mantawaarnemingen. Zet je gewoon neer en zie de manta's voorbijzoeven. Hafsa en Maya Thila zijn nog meer memorabele duikplaatsen waar ook haaien talrijk zijn. Kijk uit voor baby witpunthaaien onder de grote tafelkoralen. Maar het is 's nachts dat Maya Thila echt tot leven komt. Rifhaaien en marmer murenen jagon in het rond op hun avondmaal terwijl de murenen tussen de koraalblokken sluipen.

Kijk uit voor walvishaaien wanneer je South Ari bereikt. Maamagili is de plaats om ze te vinden deze periode van het jaar, gezien ze de stromingen van het seizoen volgen. Manta's jagon planktonsporen achterna in de nabije lagunes. Tussen je ontmoetingen met pelagics door, zullen de rifduiken niet ontgoochelen. Ontdek de weelderige koralen en scholen vis op duikplaatsen als Reethi Thila en Kuda Rah. 

Dit is een uitstekende route voor iedereen. Wat je ervaring ook is, dit is een route die je zeker zal kunnen bekoren. Er kunnen stromingsduiken zijn dus ervaring met duiken in stroming is aangeraden. Vergeet je rifhaak niet om het haaienspotten te vergemakkelijken. Gezien de beste ontmoetingen met walvishaaien al snorkelend gebeuren, kan iedereen genieten van de sensatie om deze gratieuze dieren in hun natuurlijke omgeving te zien. Pelagic Magic loopt wanneer de pelagic waarnemingen hun hoogtepunt bereiken in North en South Ari. 

Een minimum aantal duiken is niet vereist maar je moet je wel op je gemak voelen met stromingsduiken. Stromingen kunnen sterk zijn. Ervaren duikers kunnen zonder gids duiken in buddyparen.

Sharktastic:

Merk op: omwille van weersomstandigheden is het niet altijd mogelijk om elke atol te bezoeken. De cruise director zal beslissen welke de beste zijn om te bezoeken tijdens het duiken.

In deze periode stroomt het heldere water van de oceaan naar binnen via de oostkant van de Malediven. Dat betekent da stromen die vanuit Sumatra, Indonesië naar de Malediven komen niet enkel uitstekende zichtbaarheid tot 40m met zich meebrengen, maar ook een verscheidenheid aan pelagische verrassingen komen naar het rif voor een snelle hap.

De channel dives van de oostkust van de Malediven zijn de orde van de dag. Deze kandu's, zoals ze heten in de plaatselijke taal (Dhivehi), trekken doorgaans grijze rifhaaien, hondstonijnen en eagle rays aan, maar kijk toch naar "the blue" en je weet nooit wat je te wachten staat. De buitenste muren en hoeken van de channels in Vaavu en Meemu hebben als bonus de mooie overhangs in de blauwe, gele en roze tinten van het majestueuze zachte koraal.

Na de adrenaline opwekkende channel dives van de oostelijke Malediven wordt de overtocht gemaakt naar South Ari Atoll op zoektocht naar walvishaaien bij Maamagili en Rangali Madivaru (Dhivehi voor manta plaats), alsook andere prachtige duikplaatsen zoals Kudarah Thila en het Kudimaa wrak, die bekend staat voor zijn kans op leaf fish en frog fish.

Het is aan te raden om minstens 30 gelogde duiken te hebben voor de start van deze duikcruise. Om het meeste uit de trip te halen is het best om gebrevetteerd te zijn tot 30 meter en PADI Advanced Open Water of equivalent te hebben. Duiken in channels met sterke stroming kan best uitdagend zijn dus deze route is niet voor onervaren duikers. Alle duiken worden gedaan vanaf dhoni's om precies entry en exit points te geven.


Data en prijzen

Inbegrepen:

 • 7 nachten verblijf aan boord in gedeelde 2-persoonskajuit
 • vol pension, namiddagsnack en BBQ op een eiland(weersafhankelijk)
 • water, thee en koffie
 • 17 duiken
 • nitrox
 • transfer
 • gouverment en bed tax
 • afzonderlijke duik dhoni

Niet inbegrepen:

 • vluchten
 • alle overige dranken
 • fooien
 • verzekeringen
 • persoonlijke uitgaven

Meer info

In de Malediven zijn er vaak stromingsduiken, en beginnen de riffen ook vaak op diepte. Wij raden dan ook een minimum ervaring van CMAS 2* / PADI Advanced open water met minimaal 40 duiken aan. Omwille van de stroming raden we ook aan om een rifhaak mee te nemen in de bagage.
Uw verblijf aan boord kan zonder enig probleem worden verlengd in een resort naar keuze. Wij bezochten en doken zelf met meerdere resorts, en geven u - indien gewenst - enkele aanbevelingen
 

Reisdocumenten:
Diplomatie.be
Minbuza.nl
Internationaal Reispas nodig, nog minimum 6 maanden geldig op datum terugreis.
Visum (tot 30 dagen) wordt bij aankomst,  op luchthaven afgegeven, mits:

 • vliegtuigticket voor vertrek of doorreis,
 • of voldoende financiële middelen (100 $ + 50 $ per dag )
 • of reservatie in hotel of tourist resort
 • of gesponsord (uitgenodigd) door lokale firma

voor meer informatie: http://www.immigration.gov.mv/l 

Verzekeringen:
Het is van belang dat u een degelijke reisverzekering hebt. Wij bevelen de reisverzekering van Europ Assistance en Sun Assistance aan. Indien interesse lichten wij u graag de verschillende mogelijkheden toe.

Het uur in de Malediven:
WorldTimeServer.com

Gezondheid op Reis:
Raadpleeg uw huisarts
http://www.itg.be

Electriciteit en stekkers:
World Electric Guide

Het weer in de Malediven:
weerstatistieken
Het actuele weer


Data & Reservaties


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Emperor Atoll