Cuba

Het grootste eiland van de Caraïben staat bij de meesten bekend om zijn old timers, muziek, rum en sigaren. Het is onmogelijk je niet te laten meeslepen door de oude charme van koloniale steden als het bruisende Havana of het schijnbaar ingeslapen Trinidad terwijl je op elke straathoek de tonen van de salsa, son of rumba hoort. Je zult je ogenblikkelijk thuisvoelen door de gastvriendelijkheid van de energieke Cubanen.

Het binnenland biedt met dichte jungle begroeide kalkstenen heuvels, uitgestrekte bananen- en tabaksplantages en langs de 5646km lange kustlijn is het ene met cocospalmen omzoomde paradijselijk witte strand na de andere te vinden. Dit is de Caraïben op z'n best. Voor die kust, en dan vooral in het zuiden, liggen uitgestrekte onaangetaste koraalriffen. Met wrakken, dropoffs, complexe grotsystemen, eilandengroepen en beschermde marineparken behoort Cuba tot de top van het duiken in de Caraïben.

Cuba heeft een enorme variëteit aan leven, zowel boven als onder water. Als deel van het tweede grootste koraalrif ter wereld heeft het meer dan 700 soorten vissen en schaaldieren, waaronder goliath groupers, napoleon wrasse, angel fish, verschillende soorten roggen, murenes, naakslakken, tonijn, en nog veel meer. De mangroves huisvesten de vriendelijke manatees die soms moeilijk te vinden zijn, maar een unieke ervaring zijn om mee te duiken. Daarnaast doen de stranden in Cuba ook nog dienst als broedplaats voor de met uitsterven bedreigde hawksbill schildpadden, samen met nog 4 andere soorten schildpad.

Een van de topattracties van het duiken in Cuba is de ontelbare soorten haaien die hier leven. Citroen-, verpleegster-, stier-, zijde-, zwartpunt, en Caribische rifhaai zijn nog maar enkele van al de soorten. Dolfijnen verschijnen ook regelmatig op duikplaatsen.

De Jardines De La Reina, wat vertaald als "de koninginnetuinen" is een uniek berschermd zeereservaat. Deze keten van 250 koraal- en mangrove-eilandjes wordt al vele jaren beschermd, waardoor het er bruist van het onderwaterleven. Haaien zijn het grootste aandachtspunt en de hoeveelheid ervan wijst op een gezond ecosysteem.Meer info

Reisdocumenten:
Diplomatie.be
Minbuza.nl

*Paspoort: geldig tot na de reis naar Cuba
*Visum (toeristenkaart) aan te vragen bij ambassade/consulaat,

 Controleer voor afreis bovenstaande website om de last-minute wijzigingen te raadplegen !

Verzekeringen:
Het is van belang dat u een degelijke reisverzekering hebt. Wij bevelen de reisverzekering van Europ Assistance en SunAssistance aan. Indien interesse lichten wij u graag de verschillende mogelijkheden toe.

Het uur in Cuba:
WorldTimeServer.com

Gezondheid op Reis:
Raadpleeg uw huisarts
Instituut voor tropische geneeskunde in Antwerpen:
www.wanda.be

Electriciteit en stekkers:
World Electric Guide

Het weer in Cuba:
het weer

maand Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
temp min (°C) 18 19 20 22 23 24 25 25 24 23 21 20
temp max (°C) 26 27 28 31 31 32 33 33 32 30 28 27
water temp (°C) 26 26 27 28 29 30 30 31 31 30 28 27
neerslag (mm) 26 26 13 37 62 72 69 89 96 82 31 17

Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Cuba