Kona Aggressor IIAccommodatie

Het historische Kailua Village (Kailua-Kona) is een prachtige badplaats gelegen op 20 minuten ten zuiden van de Kona International Airport (KOA). Eens een slaperig vissersdorp en toevluchtsoord voor Hawaiian royalty, het zit vol met restaurants, winkels en rijke Hawaiiaanse cultuur. Van het Hulihee Palace en de Mokuaikaua-kerk voor de koning Kamehameha's en Kona Beach Hotel Courtyard by Marriott, alles is heel dicht bij de pier van Kailua-Kona waar gasten aan boord gaan van de Kona Aggressor II.
Kona-duiken begint op zondagochtend en eindigt vrijdagmiddag wanneer de agressor terugkeert naar de haven. Zondag tot en met donderdag is er de hele dag onbeperkt duiken en elke avond een nachtduik. Vrijdag wordt een halve dag duiken (of 2 duiken) aangeboden.

Aankomst / Boarding / Vertrek:
De Kona Aggressor II zal zaterdagmiddag aan de Kailua Pier om 17:00 uur aanleggen om passagiers te begroeten en in te schepen. Nadat alle gasten aan boord zijn, vertrekt het jacht voor zijn nachtverankering en om zich op zondagochtend voor te bereiden op Kona liveaboard-duiken. Na een volledige week duiken, keert de Kona Aggressor II na de lunch vrijdagmiddag terug naar Kailua-Kona Bay.

Gasten kunnen vrijdag namiddag doorbrengen met winkelen, sightseeën of gewoon ontspannen aan boord tot het avondcocktailfeest wordt georganiseerd door de crew om 17.00 uur. Na het feest zal iedereen dineren in een lokaal restaurant. Dit is de enige maaltijd die niet is inbegrepen in het charter. Check-out op zaterdagochtend is 08.00 uur.
Een personeelslid helpt u op zaterdagochtend met taxi's naar de luchthaven van Kona of naar een lokaal hotel indien je jouw verblijf op Hawaii verlengt.

De Kona Aggressor II is gebouwd door de U.S. Coast Guard en A.B.S. standaards en heeft een complete veiligheidsuitrusting.

 • Lengte:  25m 
 • Breedte: 8,5m
 • Passagiers: 14 
 • Crew:  6
 • Deluxe Stateroom (5 kamers) en Quad Stateroom (1 kamer)

Deluxe Stateroom
Tweepersoons bed (beneden) en eenpersoonsbed (boven) in stapelbedstijl, privé douche, haardroger, raam, individuele
klimaatregeling en monitor met mediaspeler.
 

Quad Stateroom
Grote bedden (boven en beneden) en twee eenpersoonsbedden (boven en beneden) in stapelbedstijl, eigen badkamer, haardroger, raam, individuele klimaatregeling en monitor met mediaspeler.

De Kona Aggressor II heeft plaats voor 14 gasten en voorziet in privacy en comfort.
Accommodaties omvatten 5 dubbele passagiershutten en 1 ruime quad-passagiershut op het bovendek.
Elke passagiershut heeft een eigen toilet en douche.
Elke passagiershut heeft extra opbergruimte en individuele klimaatbeheersing. Ze heeft een mooie ruime salon, 15 meter zonnedek met zonwering, ligstoelen, bar en grill.
Duikvoorzieningen zijn onder andere zoetwater-spoeldouches, cameratabellen en nitrox. Het zonneterras is voorzien van een "Moon deck bar" met zitje, lounge en ligstoelen, stereo en cd speler en een natte bar in de schaduw.


Duikinfo

De Kona Aggressor II biedt een week lang probleemloos liveaboard duiken aan de westkust van het eiland op favoriete locaties zoals Paradise Pinnacle, Tubestria Tunnel, The Hive, Turtle Pinnacle en Rob's Reef. Het jacht waagt zich ver buiten het bereik van daguitbaters tot het prachtige South Point, het zuidelijkste puntje van Hawaï en de Verenigde Staten, als het weer het toelaat. Met lavastromen op de achtergrond, een week van spectaculaire Kona liveaboard-duiken. Uitstekend snorkelen is mogelijk voor niet-duikende passagiers.

Meer dan 20% van de Hawaiiaanse rifvissen zijn nergens anders in de wereld te vinden, waaronder talloze Butterfly fish en Angelfish. Andere mariene soorten zijn: Hawaiian Lionfish, dolfijnen, schildpadden, Manta's, Frogfish en Eels.

Alle duiken vinden plaats vanaf het moederschip. De water temperatuur varieert tussen de 22°C en 26°C waardoor een 3 of 5mm wetsuit en kap aanbevolen zijn. Er worden bij een 7 nachten charter tot 27 duiken aangeboden.

De bemanning van de Kona Aggressor II heeft een unieke combinatie van talenten. Terwijl u aan boord bent, kunt u een buddy van uw keuze kiezen of duiken met een van de bemanningsleden. Het jacht biedt maximaal vijf duiken per dag (2 op de laatste dag) inclusief nachtduiken. Er is voldoende opbergruimte voor de duikuitrusting in jouw persoonlijke kluisje.
De achtersteven en platformgebieden zijn zeer ruim. De boardingladders zijn ontworpen voor gemakkelijk in en uit het water te komen. Geniet van de zoetwaterdouches aan het achterdek na je duiken.

Een greep uit de beste duikplaatsen rond Kona :

Room Cave
61 meter lange lavabuis met 3 grote kamers. Eén kant op, één uitweg. De duik is opgezet met lijnen en stokken om te volgen. In de grotten kan je mole lobsters, spookgarnalen, Hawaiiaanse kreeften, kogelvissen en naaktslakken vinden. Buiten de grot zijn er frogfish, reticulated butterfly fish en schildpadden te zien. Een uitstekende duik op aanvraag. Alleen gemaakt bij een extreem kalme zee.
Au Au Crater
Een ondergelopen vulkaankrater met 3 zijden intact, de oceaanzijmuur is ingevallen. De muren variëren van 9m tot 21m en van 15m tot 61m. Zeer dramatische topografie met poetsgarnalenstation, turkey fish en naaktslakken. Goede plek voor pelagics zoals oceanische wit-tip haaien, hamerhaaien en grote jacks.
Black Coral Forest
De boot is geankerd in de buurt van een zandhelling waar de zwarte koraalbomen eindeloos groeien. De zeldzame longnose hawkfish leeft hier samen met barracuda's en viper eels.
Catacombs
Een koraaltuin daalt steil af naar puin en keien tot in het eindeloze blauw. De ondiepe delen zijn voorzien van tunnels, doorzwem tunnels en bogen waar zonnestralen doorschijnen.
Keahole Point-Manta Theater
Een vrij nieuwe duikplaats. Manta's worden vaak gezien tijdens nachtduiken. Lichten worden in het water neergelaten om kleine organismen aan te trekken voor de hongerige manta's. Een zeer opwindende duik.
Kalokos Arches
Drie natuurlijke lava-bogen op een slope van 50m. Schildpadden worden hier vaak gezien alsook gevlekte adelaarsroggen en het is een goede plek voor naaktslakken.
Manuka Bay
Een breed beschermde baai van lava. Verschillende bewoners zoals frogfish, flame angels, dragon eels, tweekleurige anthias (zeer zeldzaam in Hawaii), sennat barracuda's en garden eels. Snorkelaars komen hier vaak spinnerdolfijnen tegen. De nachtduiken zijn geweldig met een overvloed aan ongewervelde dieren, waaronder Spaanse Danseressen.
Meadows
Ondiepe, zacht naar beneden hellende bodem. Gangen van lava en bogen rond 9m. Vinger koraal op 24m. diepte waar witte zandvlakten domineren. Enkele verlegen wittiphaaien, frogfish, naaktslakken, manta's, krokodilalen en roodgestreept pijpvissen.
Okoe Bay
Een mooie ondiepe baai met een zwart zandstrand. Een zachte, witte zandhelling van 9 tot 18m. Zoek hier naar schorpioenvissen, palingen en af en toe een manta 's nachts.
Old Aerport
Een lokaal goed bekende plek voor alen en manta fly-bys. Steile drop-off en de anthias is hier ook te vinden.
Paradise Pinnacle
Grote pinnacle die optduikt uit het zwart zand. Garden Eels, poetsgarnalen, krokodilalen, turkey fish en harige heremietkreeften.
Rainbow Reef
De meest zuidelijke duikstek is eigenlijk het meest zuidelijke punt in de Verenigde Staten. De zanderige kustlijn wordt geflankeerd door steile kliffen. Een ondiepe muur begint tussen de 5 à 12m. De muur wordt rotsachtig en daalt af naar een zandvlakte op 30m. 
The Hive
Een bommie bedekt met wendbare Agile Chromis vissen die lijken op een zwerm bijen.

 


Data en prijzen

Best of Kona, 7 nachten liveaboard met de Kona Aggressor II.

19/10/2019 - 26/10/2019

Verblijf in een te delen Deluxe Stateroom : 3.135 USD. Wild Water promo -800 USD, dus 2.355 USD per persoon.

Verblijf in een te delen Quad Stateroom : 2.935 USD. Wild Water promo -800 USD, dus 2.135 USD per persoon. 

Inbegrepen:

 • 7 nachten aan boord
 • Alle maaltijden aan boord
 • Alle niet alcoholische dranken, beperkte selectie van plaatselijk bier en wijn
 • Duiken
 • Flessen, loodgordel en lood

Niet inbegrepen:

 • Vluchten
 • Transfers
 • Reisverzekeringen (annulatie- en/of bijstandsverzekering)
 • Lokale (luchthaven- en haven)taksen, indien van toepassing
 • Brandstoftoeslagen, indien van toepassing
 • Duiktaksen (tot op heden niet van toepassing 28/02/2018)
 • Duikverzekering (verplicht)
 • Nitrox (beschikbaar mits supplement)
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Overige maaltijden en dranken
 • Dinner in een lokaal restaurant op de laatste avond 

 


Data & Reservaties

Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Kona Aggressor II