Saoedi-Arabië

Saoedi Arabië is eigenlijk geen splinternieuwe duikbestemming. Sinds 2004 werden de eerste stappen gezet in het internationaal aanbieden van Saudi Arabië als duikbestemming maar in 2011 werd dit terug onderbroken en was het niet meer mogelijk om een toeristenvisum te bekomen.
Aangezien daar nu verandering is in gekomen, is het OPNIEUW MOGELIJK zijn om deze spectaculaire duikbestemming in de Rode Zee te beleven op een comfortabele liveaboard. 

Saoedi Arabië is en blijft een conservatief land dat zich maar met mondjesmaat opnieuw zal openstellen voor toerisme. De invloed van de Islam is alomtegenwoordig en is de culturele en morele baken voor het land. Er is in Saoedi Arabië geen alcohol te verkrijgen, en het mag ook niet worden ingevoerd (er staan strenge straffen op). In het algemeen wordt van een westerling verwacht dat hij zich in het openbaar gedraagt en fatsoenlijk gekleed loopt. Saoedi Arabië is allesbehalve een doorsnee toeristische bestemming, maar met de juiste ingesteldheid en openheid voor andere culturen, ontdek je zeker een fascinerend land dat nog al te vaak verkeerd wordt voorgesteld.
Saoedi Arabië is de grootmacht van de Arabische wereld en hoewel het land pas in 1932 is gesticht heeft het een economische groei gekend van astronomische proporties. Het heeft ook één van de hoogste BNP's ter wereld.

Het hoeft geen betoog meer dat de Rode Zee voor uiteenlopende redenen één van de beste duikbestemmingen ter wereld is. Terwijl duikers in Egypte reeds tientallen jaren kopje onder gaan, is Saoedi Arabië als duikbestemming absoluut maagdelijk en schitterend. Je kan dit land dan ook gerust als het laatste duikgeheim op aarde beschouwen!Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Saoedi-Arabië