M/V TALA - MET PHOTOWORKSHOP RINIE LUYKX


Accommodatie

MV Tala is een schip van 37m lang met een stalen romp. De MV Tala biedt plaats voor maximaal 22 gasten. Er zijn ruime lounges met airconditioning, ontspanningsruimtes buiten en de kajuiten hebben en-suite badkamers. De stalen romp van MV Tala maakt het een zeewaardige liveaboard voor duikers met als grote voordelen dat ze in staat is om snelheden van 14 knopen te bereiken en steeds haar stabiliteit weet te behouden. MV Tala is uitgerust met een volledige reeks duikfaciliteiten, zoals onderwater scooters, een onbeperkte selectie van duikflessen die op hun beurt kunnen gevuld worden met een verscheidenheid aan gassen. MV Tala wordt dan ook erkend voor de duikondersteuning die ze biedt aan zowel recreatieve (sport)duikers als aan technische duikers.

Naast een vriendelijke, gastvrije bemanning die altijd beschikbaar is om jou te helpen, biedt de volledig uitgeruste keuken drie gezonde maaltijden per dag. Er is een verscheidenheid aan smaken voor verschillende voorkeuren. Alle ingrediënten zijn vers en alles aan boord wordt vers bereid.

Technische specificaties
Constructiemateriaal: romp van staal, superstructuur van hout / glasvezel
Generatoren (twee): leveren 240 volt
Motoren: 2 x 580 diesel caterpillars
Zoet water reservoir: 10.000 liter
Brandstoftanks: 12000 liter
Ontziltingseenheid: 2 x 4500 liter per dag
Afvalwatertank
Kombuisuitrusting: elektrisch / industrieel
Compressor Coltri Sub 200 liter / min
Fill Station TriMix - 6 whips - Full He/O2 partial pressure
Analyser Helium & Oxygen
Single Tanks 25
Double Tanks 10 sets AL 11l/80cft
Stages 10 * AL 6L/40cft & 25 * AL 11L/80cft

Gewichten & loodgordels: ongelimiteerd aantal en grootte leadblokken
Reserve-uitrusting: backplates, wetsuits, computers, booties enz

Duikinfo

Tijdens deze trip staat de Noord & Brothers Route op het programma:

-> NORTH ROUTE & BROTHERS

Dit is de perfecte combinatie van wrakken en riffen.
De route stopt bij de beste van de noordelijke wrakken waaronder SS Thistlegorm en de site van Abu Nuhas.
De Brothers-eilanden maken deel uit van een nationaal park en vaak worden er haaien gespot!
Deze route omvat tevens het beschermde gebied van Ras Mohamed. In deze periode scholen verschillende soorten vissen samen om te paaien. Het gaat om snappers, unicorn fish, barracudas, papegaaivissen en vleermuisvissen. Mis dit bijzonder natuurspektakel niet!

Rinie Luykx vervoegt je tijdens deze bijzondere liveaboardtrip en legt de focus op jouw fotografie van wrakken, riffen, haaien en scholende vissen.

Rinie Luykx is een fotograaf die graag tot in de perfectie gaat met fotograferen. Hij duikt bijna wekelijks onder in de Nederlandse wateren en komt met de meest bijzondere foto’s boven. Hij publiceert zijn werk in diverse bladen in binnen- en buitenland en is vaste test-fotograaf reviewer voor Marine Expedition Services. Rinie staat ook bekend om het feit dat hij zijn passie voor onderwaterfotografie altijd met andere onderwaterfotografen wil delen. En dit op een simpele manier weet over te brengen.

De workshop staat open voor alle niveaus. Alle onderwaterfotografen zijn welkom van compact camera tot de meer professionele camera’s. Waarbij het de bedoeling is om op een ongedwongen manier jouw foto’s naar een hoger niveau te tillen. Met tips en tricks van Rinie gaat dit zeker lukken. Doordat we werken met een kleine groep is er veel ruimte voor persoonlijke begeleiding waarbij het fun gehalte ook niet ontbreekt.


-> ENKELE MOGELIJKE HOOGTEPUNTEN

Brothers Islands
Beide Brothers Islands bieden ongelooflijk mooie drop offs, bedekt met zachte koralen en ontelbaar veel gorgonen. De eilanden trekken een grote verscheidenheid aan soorten aan, waaronder tonijn, jackfish en snappers. Niet te vergeten, hier maak je kans op de oceanic white tip, hamerhaaien en met wat geluk zelfs een manta of de zeldzame voshaai.
Er zijn twee wrakken rond de Big Brother; Aida (30-60m), een Egyptisch bevoorradingsschip, en de Numidia (10-85m), een vrachtschip dat tegen de muur van de Big Brother ligt. Beide wrakken zijn bedekt met zachte en harde koralen.

Gubal

Er valt veel  te beleven rond Gubal Island, waaronder een ware 'eel garden' - kijk uit voor George the Eel! - en een rif gevuld met veel vis zoals octopus, anemoonvissen, papegaaivissen en vlindervissen. Het schip op Bluff Point is tevens een prachtige duikstek. Wrakduikers kunnen de Ulysses (5-28m) ongecompliceerd betreden en ontdekken.

Ras Mohamed
Op het zuidelijke puntje van het Sinaï-schiereiland biedt dit nationale park een aantal van de beste duiken ter wereld. Vanwege de ligging en het variërende zoutgehalte van het water, zijn er een opmerkelijk scala aan zeeleven en zachte koralen aanwezig. Opvallende riffen zijn Shark en Yolanda, en of je nu nieuw bent in duiken of een ervaren duiker/onderwaterfotograaf bent, Ras Mohamed belooft steeds een spectaculaire duikervaring voor iedereen... en in het bijzonder tijdens de paaitijd.

SS Thistlegorm
De SS Thistlegorm is één van de meest gerenommeerde wrakken ter wereld en wordt beschouwd als een gigantisch onderwatermuseum met een bijzonder stukje geschiedenis. De Thistlegorm, die in 1941 na een bomaanslag is gezonken, ligt op 15-30 meter en biedt een speeltuin voor fotografen. Militaire vrachtwagens en motorfietsen, laarzen, munitie en nog veel meer.
 
Rosalie Moller
Een zusterschip van de SS Thistlegorm (de dag erna gebombardeerd), en gezonken tot op een diepte van 30-50 meter. Dit wrak is alleen geschikt voor ervaren duikers. Het wrak is bedekt met hard en zacht koraal en trekt ook een groot aantal soorten aan: barracuda's, tonijn, jackfish, trevallies en zoveel meer. 

Wrakken van Abu Nuhas
De vier wrakken van Abu Nuhas - Giannis D, Carnatic, Chrisoula K en Kimon M - zijn allemaal uitermate geschikt voor recreatief duiken en je kan er naar hartelust fotograferen. Alle vier liggen ze op een diepte van 5-30 meter diepte. Er is een gemakkelijke toegang tot de machinekamers
op zowel de Chrisoula K als Giannas D. Abu Nuhas wordt daarenboven niet alleen vereerd om zijn prachtige wrakduiken, er is ook een goede kans om dolfijnen tegen te komen.

Data en prijzen

€990 per persoon (cruise prijs in een te delen kajuit voor 2 personen, exclusief vluchten)

PERIODE (cruise data)*

20 juni 2020 tot 27 juni 2020

*Deze trip gaat door bij een minimun aantal van 10 deelnemers.

Inbegrepen:

 • Duikgidsen.
 • Fotoworkshop en begeleiding van Rinie Luykx.
 • 7 nachten volpension (of de laatste nacht in een 4* hotel).
 • Niet-alcoholische dranken.
 • 3-4 duiken per dag (2-3 laatste dag).
 • Duikfles (12L) en lood.
 • Lokale transfers luchthaven Hurghada - Liveaboard M/V Tala - luchthaven Hurghada.
Niet inbegrepen:
 • Vluchten. We kunnen indien gewenst, de meest geschikte vluchten voorstellen en boeken.
 • Visum.
 • Marine Park fees en toeslagen: €80 per persoon voor deze trip. Onder voorbehoud van prijswijzigingen.
 • Huur duikmateriaal.
 • Alcoholische dranken.
 • Nitrox: €60 + 10% sales tax, per week, aan boord cash te betalen en onder voorbehoud van prijswijziging. Indien Nitrox gewenst, dient dit bij boeking te worden gereserveerd.
 • Persoonlijke uitgaven en fooien (er wordt €80 fooi per gast geadviseerd) .

Data & Reservaties


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over M/V TALA - MET PHOTOWORKSHOP RINIE LUYKX