Dahab


Meer info

1.Reisdocumenten:update: 15/02/2020 (België)

Een geldig paspoort (of identiteitskaart, alleen voor Belgen die vertrekken vanuit België) dat minstens 6 maanden geldig is, is verplicht. Bij aankomst moet een visum worden verkregen op de luchthaven.

Er zijn 2 soorten visa beschikbaar.
1.) Gratis 14-dagen (Sinai Only) visum dat toegang geeft tot gebieden langs de golf van Aqaba alleen (niet geldig voor het vasteland van Egypte of voor het nationale park zoals Ras Mohammed). Je vult dan op het inreisdocument gewoon "Sinai only" in, en gaat verder naar de douane.
2.) $ 25 Visa die volledige toegang tot alle sites van Egypte toestaat. (Je hebt dit nodig voor Caïro, voor duiken op de Thistlegorm of voor het reizen op het vasteland)

Er is dus geen full visum (betalend) vereist, indien reizend als toerist, inreizend via luchthavens van Sharm El Sheik, Sint Catherine of Taba, voor een verblijf van 15 dagen. Een Sinai visum (gratis) is dan voldoende. MAAR: Indien er gedoken wordt op verder afgelegen riffen zoals Thistlegorm is er wel een visum nodig. Wij raden aan om een full visum te nemen om deze opties tijdens jouw verblijf open te houden.

Dit kan u aankopen op de luchthaven.
Je kan dit ook voorafgaandelijk aanvragen via www.visa2egypt.gov.eg voor een verblijf van maximaal 30 dagen. U dient dan een uitprint van uw visium mee te nemen. Let echter op: indien u een voorafgaande (minstens 7 dagen voor vertrek) visumaanvraag via de website doet, dient uw internationaal paspoort nog minstens 8 maanden geldig te zijn!

Klik hier voor de meest recente informatie:
https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisdocumenten

2. Verzekeringen:
Het is van belang dat u een degelijke reisverzekering hebt voor uw reis naar Egypte. Hebt u zelf een verzekering afgesloten of via ons, vergeet dan uw polisnummer en noodnummer niet mee te nemen.

3. Het uur in Egypte:
WorldTimeServer.com : Tijdens uw reis is het uur in Egypte 1u vooruit op de tijd in België.

4. Gezondheid op Reis:
Raadpleeg uw huisarts
https://www.wanda.be/nl/landen/egypte/

Er is een decompressiekamer in Dahab. De dokter spreekt ook Engels en heeft speciale opleiding voor duikgerelateerde ongevallen. Om deze service te ondersteunen en ook in de toekomst te kunnen blijven aanbieden in Dahab, wordt een vrijwillige bijdrage van 1€ per duiker per dag gevraagd.

5. Electriciteit en stekkers:
https://www.worldstandards.eu/electricity/plug-voltage-by-country/

6. Temperatuur:

Month Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
temp Min (°C) 13 14 16 20 24 27 27 28 27 23 19 15
Temp Max (°C) 22 22 25 30 34 37 38 38 35 32 27 23
Water Temp (°C) 22 21 21 23 24 26 27 28 28 27 25 24Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Dahab