M/V MISTRAL


Accommodatie

M/V Mistral

M/V Mistral, een 34 meter lang stalen schip, vervoegde de bekroonde Tornado vloot in mei 2010. Haar state-of-the-art ontwerp is volledig gebaseerd op comfort en gemak voor de duiker.
Mistral heeft 4 ruime tweepersoonscabines, gelegen op het bovendek en 8 tweepersoonkajuiten op het benedendek. Elke hut heeft een eigen badkamer, individueel regelbare airconditioning en een kluisje.
Het restaurant en het salon bevinden zich op het hoofddek. Met een moderne inrichting biedt het restaurant een warme, gastvrije ambiance om van de culinaire ervaring te genieten.

Het salon is een comfortabele ontspanningsruimte, ideaal om opnames, foto's te bekijken of een film te kijken.
 
M/V Mistral staat voor:
  • Technisch vriendelijk
    Groot, goed doordacht duikdek dat gemakkelijk rebreathers, twinsets en extra duikstages herbergt.
  • Droom voor onderwaterfotografen
    Groot ruim duikdek met speciale cameraruimte.
  • Prive gids mogelijk
    Alleen op reis en wil je een perfecte buddy? Je kan een privégids bijboeken.

Duikinfo

Er zijn verschillende routes, een greep uit het mogelijke aanbod:

Simply the Best
Trouw aan zijn naam bevat deze route het allerbeste van wat de Zuidelijke Rode Zee te bieden heeft. Er worden grote afstanen afgelegd en het varen is vaak snachts wat bijbrengt tot het avontuurlijke gevoel.
Iedere dag wakker worden in een nieuw duikgebied met ander zeeleven en topografie zorgt voor een spannende reisroute en duiken in de Rode Zee. Verwacht haaien, wrakken en de meest verbluffende koralen te zien.

Daedelus, Rocky & St Johns
Je gaat een deel van meer afgelegen duiken in de Rode Zee doen. Je startpunt is meestal Umm el Rus en Elphinstone Reef. Een nachtelijke reis brengt je naar Daedelus Reef. Later zal je aankomen op Rocky Island en Zabargad en verder naar St Johns & Fury Shoal. 's Nachts duiken is hier niet toegestaan maar langere duiktijden overdag zullen dit ruimschoots goed maken.

St. John's
Een cruise voor de echte liefhebbers van kleurrijke riffen en het uitbundige onderwaterleven. St Johns bevindt zich in het diepe zuiden, waar de temperatuur van het zeewater merkbaar warmer is dan in het noorden. Het is hier ook niet ongewoon om pelagische soorten.

Southern Wreck Special
Hoewel niet zo overvloedig aanwezig als in het noorden, beschikt de zuidelijke Rode Zee over enkele wrakken die hun eigen route zeker waard zijn. Met enkele van de wrakken die in diep water liggen, is deze route populair bij zeer ervaren (Tec) duikers en trimix duikers. Een perfecte route om tec-duiktraining te starten of voort te zetten.
 


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over M/V MISTRAL