Hawaii

Aloha! Het exotische Hawaii staat bekend om zijn duiken, stranden, watervallen, tuinen, surfen, actieve vulkanen en walvissen kijken. Maak je klaar voor jouw duikavontuur !

Het Hawaii eiland heeft als bijnaam "the Big Island". Het is het jongste eiland van de Hawaiiaanse eilanden en zoals zijn bijnaam ook laat vermoeden het grootste. Het is nagenoeg tweemaal zo groot als alle andere Hawaiiaanse eilanden samen.

Van het gesmolten magma dat stroomt bij Hawaii Volcanoes National Park naar de met sneeuw bedekte hoogten van Maunakea; van de weelderige valleien van de Hamakua kust tot de gitzwarte zandstranden van Punaluu Beach, het eiland Hawaii is een weergaloze uitdrukking van de kracht van de natuur. Hoe je het eiland ook gaat ervaren, het zal je zeker sprakeloos achterlaten!

Het zonnige Kona-district strekt zich uit over bijna twee derde van de hele westkant van het eiland Hawaii - net ten zuiden van Anaehoomalu Bay (Waikoloa Beach Resort) tot Manuka Park (Kau). Langs dit uitgestrekte gebied vind je alles, van koffieboerderijen tot de historische bezienswaardigheden van Hawaii.

Afgeschermd van de wind door Maunaloa, zijn de kalme en heldere wateren van het zuiden van Kona ideaal om te snorkelen, duiken, zeilen en dolfijnen en Hawaiiaanse groene zeeschildpadden te spotten. Een van de meest gedenkwaardige ervaringen van Kona is het maken van een manta ray-boottocht om te duiken of snorkelen met deze zachte, sierlijke zeedieren.

De vulkanische onderwater-topografie rond de Big Island is het wonderland voor iedere duiker. Lavabuizen, bogen en enorme kraters zoals "Au Au Crater" creëren een spectaculaire achtergrond voor de vele inheemse soorten vlindervissen. Duikers en onderwaterfotografen zullen genieten van de vele onderwerpen zoals Spaanse Danseressen, schildpadden, manta's en frogfish.Meer info

Verenigde Staten:

 • Paspoort geldig bij inreis en tijdens verblijf.
 • Beschikken over een bewijs van financiële solvabiliteit (kredietkaarten, reischeques, etc.)
 • In principe zijn Belgen vrijgesteld van een visum en kunnen zij via internet een ESTA aanvragen. Dit laat toe om de VS visumvrij in te reizen. De officiële prijs voor een ESTA is 14,- USD.Uitzondering:

Belgen met de dubbele nationaliteit van Iran, Irak, Soedan en Syrië moeten een visum aanvragen (onder de Terrorist Travel Act) 

 • Inreisvoorwaarden gelden ook voor transit op VS-luchthaven
 • Voorlopig paspoort wordt enkel aanvaard met VS-visum.

 Weet dat er slechts één officiële website is met info over en aanvragen ESTA : https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

Inreis met een ESTA

 U komt als Belg in aanmerking voor een ESTA als u naar de VS reist voor:

 • Toerisme, familiebezoek, zaken of u op doorreis bent
 • EN u binnenkomt via lucht- of zeehaven (lijnvliegtuig en cruiseschepen)
 • EN u in bezit bent van een heen- en terug- of connectieticket

Hiervoor moet u zich registreren op de ESTA-website van de US Department of Customs and Border Protection: https://esta.cbp.dhs.gov/esta .

Weet u of heeft u bericht gekregen dat u voortaan niet meer naar de V.S. kan reizen onder het Visa Waiver Programma, vraag dan minstens drie maanden voor uw voorziene vertrekdatum een visum aan. 

De houders van een geldige ESTA wordt aangeraden, hun ESTA reistoestemming nog vóór hun vertrek na te gaan op dezelfde website.

Let op: Een visum is wel vereist voor reizigers:

 • die geen staatsburgers zijn van de landen die deelnemen aan het Visa Waiver Programma (VWP)
 • die van plan zijn langer dan 90 dagen te blijven
 • die met een privévliegtuig of -boot aankomen
 • die in de V.S. willen studeren of een stage doen
 • die in de V.S. willen werken. Dit geldt ook voor journalisten / mediavertegenwoordigers
 • die in andere omstandigheden niet in aanmerking zouden komen voor een visum op grond van de Amerikaanse wet. In het algemeen hebben deze wetsbepalingen betrekking op mensen aan wie reeds in het verleden een visum geweigerd werd, over een crimineel verleden beschikken, in het verleden de immigratieregels reeds overtreden hebben of besmettelijke ziektes hebben die een bedreiging vormen voor de volksgezondheid
 • die een diplomatiek/officieel statuut hebben EN die naar de Verenigde Staten reizen voor een officiële missie.  Voor meer info, klik hier (tekst enkel in het engels beschikbaar)
 • burgers van VWP-landen, die op of na 1 maart 2011 naar Iran, Irak, Soedan, Syrië, Libië, Somalië of Jemen gereisd zijn (er zijn uitzonderingen voor personen die naar deze landen reisden voor diplomatieke/militaire doeleinden, in dienst van hun nationale regering)
 • burgers van een VWP-land die OOK burger zijn van Iran, Irak, Soedan of Syrië (onder voorbehoud: er zijn zouden vanaf 16/03/2017 andere inreisbeperkingen gelden voor burgers van Iran, Jemen Libië, Soedan Somalië en Syrië maar die blijken te zijn opgeschort).

U heeft geen visum of ESTA nodig als u de VS binnenreist over land vanuit Canada of Mexico of per ferry vanuit Vancouver (Canada) naar Victoria (VS).

Voor meer informatie: https://be.usembassy.gov/nl/visas-nl/visa-waiver-program-nl/; https://share.america.gov/how-new-travel-order-works/;

https://travel.state.gov/content/travel/en/news/important-announcement.html; https://visaguide.world/us-visa/esta/

 

Update: 07/07/2017Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Hawaii